Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » «Η Μεγάλη Αναμονή» στις προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ
«Η Μεγάλη Αναμονή» στις προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

«Η Μεγάλη Αναμονή» στις προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Με την ταινία «Η Μεγάλη Αναμονή» σε σκηνοθεσία Πιέρο Μεσίνα, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 4 Μαίου στο Μεταξουργείο στην Ν.Ιωνία (έναρξη 21:30) και την Δευτέρα 7 Μαίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

 

Η Μεγάλη Αναμονή

L'Αttesa

Ιταλία,

Παραγωγή: Καρλότα Καλόρι, Φραντσέσκα Κίμα, Νικόλα Τζιουλιάνο

Σκηνοθεσία: Πιέρο Μεσίνα

Σενάριο: Τζιάκομο Μπεντότι, Ιλάρια Μάκια, Αντρέα Πάολο Μασάρα, Πιέρο Μεσίνα

Φωτογραφία: Φραντσέσκο ντι Τζιάκομο

Μοντάζ: Πάολα Φρέντι

Μουσική: Πιέρο Μεσίνα, Αλμα Ναπολιτάνο, Μάρκο Μαγκάνι

Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Τζιόρτζιο Κολανγκέλι, Λου Ντε Λαζ, Ντομένικο Ντιέλε

Διάρκεια: λεπτά

Μια ταινία για την απώλεια, βασισμένη στην ευαισθησία της Ζιλιέτ Μπινός και την εικαστική πανδαισία ενός «ή» του Πάολο Σορεντίνο.

Ο Piero Messina βοηθός σκηνοθέτη του Paolo Sorrentino στην Μεγάλη Ομορφιά και στο This must be the Place μαθήτευσε κοντά στον μεγάλο Ιταλό δημιουργό και στη σκηνοθετική του πρώτη βούτηξε κατευθείαν στα βαθιά.

Στην Σικελία του 2004, η Anna (Juliette Binoche) υποδέχεται στην βίλα της την φιλενάδα του γιου της ( Lou Laage) , περιμένοντας την έλευση του για το Καθολικό . Η ιστορία εκτυλίσσεται από Μεγάλη Παρασκευή ως την επόμενη του . Η Anna όμως κρατάει μυστικό από την νεαρή πως ο Giuseppe δεν πρόκειται να έρθει, διότι πολύ απλά -όπως βλέπουμε στην εκπληκτική εναρ αλληγορική σκηνή της ταινίας- δεν ζει πλέον. Η μεγάλη αναμονή λοιπόν παίρνει σάρκα και οστά περιμένοντας την έλευση (ανάσταση) του μονάκριβου γιου-εραστή που ποτέ δεν θα έρθει. Η μητριαρχική φιγούρα θρηνεί και ταυτόχρονα προσπαθεί να γεμίσει το άδειο σπίτι της με την παραμονή της φιλενάδας, η οποία αγνοεί τα πάντα.

εμάτο από συμβολισμούς και αλληγορικές σκηνές ακόμα και με οιδιπόδειους υπαινιγμούς, ο Piero Messina έκανε μια ταινία χάρμα οφθαλμών, η οποία αργεί να παρουσιάσει τα σεναριακά της ευρήματα όμως όταν θα το κάνει, σε καθηλώνει σε συνδυασμό με τις υπέροχες της και τα υπέροχα σκηνικά ( διαπιστευμένη επίσης στο set decoration η ομάδα του επίσης μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη Marco Bellocchio). Εξαιρετική η ερμηνεία της Binoche , αρκετοί μίλησαν για την νέα μεσογειακή μητριαρχική φιγούρα μετά την Anna Magnani και την Κατίνα Παξινού,καθώς και η χημεία της με την νεαρή συμπρωταγωνίστρια.

Φεστιβαλική ταινία που τιμά το Νέο Ιταλικό και κατ επέκταση Ευρωπαϊκό Σινεμά , γεμάτο και από τραγούδια των ΧΧ και του Leonard Cohen , αυτό το υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο προφανώς ήταν μόνο η αρχή.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση