Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » “Η Αδερφή της Αδερφής Σου” στις προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας
“Η Αδερφή της Αδερφής Σου” στις προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας

“Η Αδερφή της Αδερφής Σου” στις προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας

Με την ταινία “Η Αδερφή της Αδερφής Σου” σε σκηνοθεσία Λιν Σέλτον. συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στο στην Ν.Ιωνία (έναρξη 21:30) και την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Η Αδερφή της Αδερφής Σου
Your Sister's Sister

Σκηνοθεσία: Λιν Σέλτον

, 2011, Εγχρωμο
Παρ: Στίβεν Σκαρντ
Σκηνοθεσία: Λιν Σέλτον
Σενάριο: Λιν Σέλτον
Φωτογραφία: Μπέντζαμιν Κασούλκε
Μοντάζ: Νατ Σάντερς
Μουσική: Βινς Σμιθ
Πρωταγωνιστούν: Εμιλι Μπλαντ, Ρόζμαρι ΝτεΒίτ, Μαρκ Ντιπλάς
Διάρκεια: 90 λεπτά

Τρυφερή, χαμηλότονη ταινία διαλόγων και αυτοσχεδιαστικών ερμηνειών, η οποία διαθέτει τη χειροποίητη απλότητα του ανεξάρτητου αμερικανικού . Καταφέρνει να συγκινήσει, αν και προτιμά την ασφάλεια της αισιόδοξης και παρηγορητικής πλευράς.

Η Lynn Shelton, είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση σκηνοθέτιδας και σεναριογράφου. Ακολουθώντας τον indie κινηματογραφικό δρόμο και δείχνοντας αγάπη για το είδος της κομεντί, έχει καταφέρει ανά καιρούς να μας παρουσιάσει μικρά ανεξάρτητα «διαμαντάκια», αφήνοντας μας πολλές υποσχέσεις για το , κάτι που συμμερίζονται και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, χαρίζοντας της το βραβείο «Directors to Watch» στο φεστιβάλ του Palm Springs.

Στην τελευταία της ταινία, «Η Αδερφή της Αδερφής σου», που έρχεται – ώ τι έκπληξη- με ένα χρόνο καθυστέρηση στις ελληνικές αίθουσες, βρίσκεται στην πιο ώριμη κινηματογραφική φάση της, σίγουρα βοηθούμενη από το υπέροχο καστ που έχει στη διάθεση της.

Η ταινία ανοίγει με το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του Μαρκ. Φίλοι και συγγενείς είναι όλοι μαζεμένοι και έχουν να πουν από έναν καλό λόγο για τον εκλιπόντα, εκτός από τον αδερφό του, Τζακ(Mark Duplass), που επιλέγει να αναφέρει κάποια λιγότερο καλά χαρακτηριστικά, προς γενική αμηχανία των υπολοίπων.

Λίγο μετά, αποσύρεται, ακολουθούμενος από την Ίρις(Emily Blunt), η οποία στην αρχή μας μοιάζει για γυναίκα του, αλλά όπως γρήγορα αντιλαμβανόμαστε είναι η καλύτερη του φίλη και πρώην κοπέλα του αδερφού του. Τον βλέπει να βρίσκεται σε μία κακή περίοδο της ς του και του προσφέρει το παραθαλάσσιο εξοχικό της, για να περάσει λίγο χρόνο με τον εαυτό του και να ξανασκεφτεί τη του.

Ο Τζακ θα αποδεχτεί την πρόταση, αλλά φτάνοντας στο εξοχικό θα συναντήσει την αδερφή της Ίρις, Χάνα, και αυτή η συνάντηση θα μας δώσει την αφορμή για μία εξαίσια μελέτη χαρακτήρων, που περιλαμβάνει τον Τζακ και τις δύο αδερφές, με την Ίρις να φτάνει το επόμενο πρωί και να περιπλέκει τα πράγματα.

Η ταινία ξεδιπλώνεται στην οθόνη μας με υπέροχο τρόπο και με περίσσια φυσικότητα, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς της Shelton, αλλά αυτό που της δίνει έξτρα πόντους είναι η του καστ. Η γοητεία της Emily Blunt μας είναι γνωστή από πολλές ταινίες, όπως το περσινό «Ψαρεύοντας Σολωμούς στην Υεμένη», έχουμε θαυμάσει τη Rosemarie DeWitt σε φιλμ όπως «Η παράξενη ζωή του Τίμοθι Γκριν».

Αυτός που έχει αρχίσει να μας αρέσει όλο και περισσότερο βλέποντας τον, είναι ο Mark Duplass. Έχοντας ξανασυνεργαστεί με τη Shelton στο Humpday(2008), μας άρεσε πάρα πολύ στο Safety Not Guaranteed(στο οποίο συμμετείχε σε μικρό ρόλο και η Shelton) και δείχνει να ανεβαίνει συνεχώς ως ο main man ανεξάρτητων παραγωγών, με το απαραίτητο επίπεδο φυσικού awkwardness. Στην εν λόγω ταινία, ο ήρεμος χαρακτήρας του βοηθάει τα μέγιστα στην εξέλιξη του στόρι, απέχοντας από μετωπικές συγκρούσεις σε κάποιες αρκετά έντονες καταστάσεις που παρουσιάζονται.

Η χημεία μεταξύ των αδερφών DeWitt και Blunt είναι πάρα πολύ καλή, δείχνουν εξαιρετικά άνετες μαζί και νομίζεις πως μοιράζονται τα μυστικά τους εδώ και χρόνια. Αν κάτι μας αφήνει με αλγεινή γεύση, αυτό είναι το τέλος του φιλμ, που φαίνεται αρκετά κλισέ και τετριμμένο, αλλά είναι μία μικρή παραφωνία σε ένα πολύ καλά δομημένο comedy drama.

Ολοκληρώνοντας, το «Η Αδερφή της Αδερφής Σου» είναι ένα πολύ όμορφο και καλοφτιαγμένο , με budget μόλις 125.000 δολαρίων, στο οποίο πρέπει να αφεθείτε και είναι σίγουρο πως θα σας γοητεύσει. Η Lynn Shelton φαίνεται να βαδίζει σε πολύ σωστό δρόμο και πλέον περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη της δουλειά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση