Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής Castaways στο Πήλιο
Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής Castaways στο Πήλιο

Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής Castaways στο Πήλιο

Το μοναδικό μείγμα φυσικών τοπίων και πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει το Πήλιο, προτάσσει ο για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, εμπλουτίζοντας την τουριστική ταυτότητα της περιοχής, με αναπτυξιακό αποτύπωμα και στην τοπική οικονομία.

Ο δήμαρχος   Παν. Κουτσάφτης, πρόσφατα έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από την GREEN OLIVE FILMS – ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ «για την ουσιαστική στήριξη και την πολύτιμη αρωγή σε όλες τις ενέργειες που έχουν χρειαστεί έως σήμερα ώστε να διεκπεραιωθεί ομαλά η διαδικασία της προετοιμασίας του γυρίσματος. Πιστεύουμε στην συνέχεια αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας μέχρι το πέρας της παραμονής μας στον υπέροχο τόπο σας.¨

Ο  Παν. Κουτσάφτης επισημαίνει ότι «η οπτικοακουστική βιομηχανία αποτελεί σημαντική και ραγδαία αναπτυσσόμενη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στον Δήμο μας δημιουργούμε, όπως και στους υιπους τομείς της οικονομίας, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για προσέλκυση επενδύσεων.

Σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, ιδιαίτερα στον τουρισμό, στόχος μας ήταν πάντα να δημιουργήσουμε το καλύτερο περιβάλλον για επιχειρήσεις και επενδύσεις και ενισχύουμε τις προοπτικές για την ανάδειξη του Πηλίου σε ελκυστικό προορισμό για την παρ κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Μοναδικά τοπία και σκηνικά στο βόρειο Πήλιο, ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο, προσφέρονται για κινηματογραφικό τουρισμό, την αναπτυσσόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού που συνδέει τα τοπία γυρισμάτων με τουριστικούς προορισμούς, με απόλυτη προστασία της φύσης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Βάζουμε το Πήλιο στο διεθνές οικοσύστημα παρς ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών, αξιοποιώντας το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο με κίνητρα όπως το cash rebate 35% – επιστροφή μετρητών 35% επιλέξιμων δαπανών, φορολογική ελάφρυνση της τάξης του 30% για επιλέξιμες κ.α. Δημιουργούμε έναν ακόμη επιταχυντή για την ανάπτυξη της περιοχής μας, εμπλουτίζουμε την τουριστική μας ταυτότητα και τονώνουμε την τοπική οικονομία», καταλήγει ο κ. Κουτσάφτης.

Τα γυρίσματα στο Βόρειο Πήλιο

Τα γυρίσματα της νέας διεθνούς παραγωγής Castaways που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Paramount+ για το ,  ξεκινούν σε περιοχές του Πηλίου στα μέσα Ιουνίου.

Πρόκειται για μία δραματική τηλεοπτική σειρά η οποία διαδραματίζεται σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, ωστόσο τα γυρίσματα πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ηθοποιών.

Όλοι οι συντελεστές έχουν στο βιογραφικό τους δεκάδες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιτυχίες, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα της σειράς, σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με το σενάριο, οι πρωταγωνιστές ξεκινούν από το αεροδρόμιο του Λονδίνο για εξωτικό ταξίδι. Μετά την πρόσκρουση του υ στα νησιά Φίτζι και ενώ η ασφαλιστική εταιρεία ισχυρίζεται πως οι επιβαίνοντες είναι όλοι νεκροί, η αδερφή ενός εκ των θυμάτων δυσπιστεί και μεταβαίνει στο σημείο με σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια.

Τα γυρίσματα που αφορούν στο Λονδίνο πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα,  ενώ τα γυρίσματα που αφορούν στα νησιά Φίτζι θα πραγματοποιηθούν στο Πήλιο και συγκεκριμένα στις παραλίες Πλάκα, Φακίστρα, , , στις θαλασσοσπηλιές του Βένετου, στο δάσος της Ανάληψης και στο Γαλανόρεμα.

Γυρίσματα θα γίνουν και στο Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Τα γυρίσματα στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου και στη συνέχεια μεταφέρονται στην περιοχή του Πηλίου μέχρι τις 15 Ιουλίου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση