Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής Castaways στο Πήλιο
Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής Castaways στο Πήλιο

Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής Castaways στο Πήλιο

Το μοναδικό μείγμα φυσικών τοπίων και πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει το Πήλιο, προτάσσει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, εμπλουτίζοντας την τουριστική ταυτότητα της περιοχής, με αναπτυξιακό αποτύπωμα και στην τοπική οικονομία.

Ο δήμαρχος   Παν. , πρόσφατα έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από την GREEN OLIVE FILMS – ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ «για την ουσιαστική στήριξη και την πολύτιμη αρωγή σε όλες τις ενέργειες που έχουν χρειαστεί έως σήμερα ώστε να διεκπεραιωθεί ομαλά η διαδικασία της προετοιμασίας του γυρίσματος. Πιστεύουμε στην συνέχεια αυτής της εξαιρετικής ς μέχρι το πέρας της παραμονής μας στον υπέροχο τόπο σας.¨

Ο  Παν. επισημαίνει ότι «η οπτικοακουστική βιομηχανία αποτελεί σημαντική και ραγδαία αναπτυσσόμενη δραστηριότητα στην και στον Δήμο μας δημιουργούμε, όπως και στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για .

Σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, ιδιαίτερα στον τουρισμό, στόχος μας ήταν πάντα να δημιουργήσουμε το καλύτερο περιβάλλον για επιχειρήσεις και επενδύσεις και ενισχύουμε τις προοπτικές για την ανάδειξη του Πηλίου σε ελκυστικό προορισμό για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Μοναδικά τοπία και σκηνικά στο βόρειο Πήλιο, ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο, προσφέρονται για κινηματογραφικό τουρισμό, την αναπτυσσόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού που συνδέει τα τοπία γυρισμάτων με τουριστικούς προορισμούς, με απόλυτη προστασία της ς και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Βάζουμε το Πήλιο στο διεθνές παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών, αξιοποιώντας το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο με κίνητρα όπως το cash rebate 35% – μετρητών 35% επιλέξιμων δαπανών, φορολογική ελάφρυνση της τάξης του 30% για επιλέξιμες δαπάνες κ.α. Δημιουργούμε έναν ακόμη επιταχυντή για την ανάπτυξη της περιοχής μας, εμπλουτίζουμε την τουριστική μας ταυτότητα και τονώνουμε την τοπική οικονομία», καταλήγει ο κ. Κουτσάφτης.

Τα γυρίσματα στο Βόρειο Πήλιο

Τα γυρίσματα της νέας διεθνούς παραγωγής Castaways που πραγματοποιείται σε με την Paramount+ για το BBC,  ξεκινούν σε περιοχές του Πηλίου στα μέσα Ιουνίου.

Πρόκειται για μία δραματική τηλεοπτική σειρά η οποία διαδραματίζεται σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, ωστόσο τα γυρίσματα πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου στην , με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ηθοποιών.

Όλοι οι συντελεστές έχουν στο βιογραφικό τους δεκάδες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιτυχίες, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα της σειράς, σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με το σενάριο, οι πρωταγωνιστές ξεκινούν από το αεροδρόμιο του Λονδίνο για εξωτικό ταξίδι. Μετά την πρόσκρουση του αεροπλάνου στα νησιά Φίτζι και ενώ η ασφαλιστική εταιρεία ισχυρίζεται πως οι επιβαίνοντες είναι όλοι νεκροί, η αδερφή ενός εκ των θυμάτων δυσπιστεί και μεταβαίνει στο σημείο με σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια.

Τα γυρίσματα που αφορούν στο Λονδίνο πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα,  ενώ τα γυρίσματα που αφορούν στα νησιά Φίτζι θα πραγματοποιηθούν στο Πήλιο και συγκεκριμένα στις παραλίες Πλάκα, Φακίστρα, Παρίσαινα, Μυλοπόταμος, στις θαλασσοσπηλιές του Βένετου, στο δάσος της Ανάληψης και στο Γαλανόρεμα.

Γυρίσματα θα γίνουν και στο Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Τα γυρίσματα στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου και στη συνέχεια μεταφέρονται στην περιοχή του Πηλίου μέχρι τις 15 Ιουλίου.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση