Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » «Γυναίκες Μπροστά και Πίσω από την Κάμερα»
«Γυναίκες Μπροστά και Πίσω από την Κάμερα»

«Γυναίκες Μπροστά και Πίσω από την Κάμερα»

Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει» την Ημέρα της Γυναίκας

Το Φεστιβάλ Δράμας αγαπά τις δημιουργούς και το αποδεικνύει και έμπρακτα, προβάλλοντας μια επιλογή ξεχωριστών ταινιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε εννέα πόλεις της Ελλάδος, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού «Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει».

Το , που τιτλοφορείται «Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα», θα πραγματοποιηθεί σε Δράμα (5 και 8/3), Αθήνα (9/3), Νέο Ηράκλειο Αττικής (11/3), Λεωνίδιο (8/3), Κυπαρισσία (7/3), Καλαμάτα (8/3), Πάτρα (8/3), Λάρισα (10/3), Χανιά (8/3) και Ιεράπετρα (8/3).

Θα προβληθούν οι ταινίες: Eκτορας Μαλό: Η τελευταία μέρα της χρονιάς της Ζακλίν Λέντζου (25'), Ουρανία της Δέσποινας Κούρτη (16'), Άννα και Φαίδρα της Ελίνας Πάνικ (20'), Η τελευταία κόρη της Εύης Καραμπάτσου (21'), Testing Greta της Άμπι Λούκας (11') και Υπνοβατώντας της Μελίσσας Αναστάση (19').

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τη Δράμα, με ένα διήμερο προβολών που περιλαμβάνει ακόμα τις ταινίες Το μαύρο κουτί της Ανθής Τσιρούκη (12') και Ράγες της Ελίνας Φέσσα (12'). Tην Πέμπτη 5/3 τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης θα είναι η καταξιωμένη και βραβευμένη Δραμινή ηθοποιός Έλενα Μαυρίδου.

Αντιπροσωπευτικές των θεματικών τάσεων που τα τελευταία χρόνια απασχολούν τους δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους, οι ταινίες του αφιερώματος θίγουν θέματα όπως η , ο έρωτας, η γυναικεία κακοποίηση, τα παιδιά ως τραγικά της φτώχιας, η οικογένεια ως ασφυκτικός μηχανισμός καταπίεσης, ο .

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο αριθμός των σκηνοθετριών που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Δράμας, το εθνικό φεστιβάλ κινηματογράφου για τη μικρού μήκους ταινία, ολοένα και αυξάνεται. Και φέτος περίπου το 1/3 των διαγωνιζομένων ήταν γένους θηλυκού.

Το Φεστιβάλ Δράμας ευχαριστεί ολόψυχα τις καλλιτεχνίδες και δικαιούχους των ταινιών που τις πρόσφεραν αφιλοκερδώς για αυτό το πρόγραμμα.

Η δράση «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει την Ημέρα της Γυναίκας» υποστηρίζεται από το δίκτυο γυναικών WIFT.GR ( στον κινηματογράφο & την τηλεόραση).

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

ΔΡΑΜΑ, 5 & 8 Μαρτίου Δημοτικό Ωδείο Δράμας, ώρα 19:00

σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας, Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας και τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας

ΑΘΗΝΑ 9 Μαρτίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ, ώρα 20:00 σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου

ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, 10 Μαρτίου, Πολιτιστικό Πολύκεντρο, «Ηλέκτρα Αποστόλου» Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος, ώρα 19:00, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου Αττικής

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ, Αίθουσα Φάμπρικα Πολιτισμού, ώρα 19:00,

σε συνεργασία με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και τον Μορφωτικό Σύλλογο Λεωνιδίου

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, 7 ΜΑΡΤΙΟΥ, αίθουσα ώρα 20:30, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, τον Σύλλογο Νέων Κυπαρισσίας, τον Εμπορικό Σύλλογο ΚΥ.ΜΑ, ΓΑΙΑ και τον Δήμο Τριφυλλίας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ, Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, Μπενάκη 11, ώρα 19:00 σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

ΠΑΤΡΑ, 8 Μαρτίου, Θέατρο της Δραματικής Σχολής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη CIDRAS.

ΛΑΡΙΣΑ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ, αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος Ε.Α.Π ώρα 20:30, σε συνεργασία με το ΕΑΠ και το Σύλλογο Πολιτισμολόγων ς

ΧΑΝΙΑ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ, χώρος, Νεώριο του Μόρου, ώρα 21:00, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων ΙΡΙΣ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ, αίθουσα «» ώρα 21:00, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και τον Σύλλογο Γυναικών Παχειάς Άμμου ‘Νηρηίδες'.

Είσοδος Ελεύθερη

Ο θεσμός «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει» θα συνεχιστεί φέτος σε ακόμα περισσότερους προορισμούς. Πέρυσι οι ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ ταξίδεψαν σε 83 πόλεις και 9 χώρες αναδεικνύοντας την δυναμική του ελληνικού σινεμά εντός κι εκτός ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση