Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » «Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου» στο Βόλο
«Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου» στο Βόλο

«Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου» στο Βόλο

Σε µε το «Instituto Cervantes» και την Πρεσβεία της Αργεντινής

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και μετά από πρόσκληση που απηύθυνε στο «Instituto Cervantes» διοργανώνεται, στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Κοινότητας, το πρώτο μέρος του 3ου στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον με ελεύθερη είσοδο.

Ο ισπανόφωνος κινηματογράφος καταφέρνει κάτι μοναδικό, προσελκύει στις σκοτεινές αίθουσες ταυτόχρονα τους σινεφίλ και το ευρύ κοινό και μάλιστα οι ταινίες που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα παραγωγής κόβουν αξιοζήλευτο αριθμό εισιτηρίων τόσο στις ισπανικές όσο και στις νοτιοαμερικανικές αίθουσες, ενώ διαχρονικά αγαπιούνται από το ελληνικό κοινό.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν τέσσερις σημαντικές ταινίες του σύγχρονου αργεντίνικου σινεμά.

Έτσι, στην έναρξη, την Τρίτη 14 οεμβρίου στις 18:00, βυθιζόμαστε στην ατμόσφαιρα του “El Chino” (Ο Κινέζος). Στο του με τους ξεφτισμένους τοίχους, στο οποίο διατηρείται η ουσία του τανγκό, ο Χόρχε, ένας κινηματογραφιστής, προσπαθεί να καταγράψει σε ντοκιμαντέρ την μαγική ατμόσφαιρα του μπαρ δίπλα στο ιδιοκτήτη του, γνωστό ως «Ο Κινέζος» από τον οποίο πήρε και το όνομα του το μπαρ, αλλά και τη Μαρτίνα, μία την οποία γνωρίζει εκεί. Μαζί της επιχειρεί να κάνει μία ταινία για το “El Chino”.

Την ίδια μέρα, στις 20:00 θα προβληθεί η επόμενη ταινία “Extraño” (Παράξενο). Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, Άξελ, μπορεί να διακρίνει την πληγή που κρύβουν οι μέρες, τη ρωγμή, το αδύνατο. Η ταινία παρακολουθεί τον χρόνο, προσπαθεί να συλλάβει κάτι απ' την κατάσταση των πραγμάτων που μας περικλείουν. Είναι μια ταινία διστακτικών λόγων και κινήσεων, μια ταινία εύθραυστης σιωπής.

Την επόμενη μέρα προβολής, Τρίτη 21 οεμβρίου 2017, στις 18:00, θα προβληθεί η ταινία “La novia errante” (Η περιπλανώμενη φιλενάδα). Κατάλληλο για άνω των 15 ετών. Η Ινές μέσα από ανατροπές, απώλειες και συμπτώσεις καταλήγει μόνη σε μία λουτρόπολη όπου μέσα από εφήμερες γνωριμίες και περιπλανήσεις προσπαθεί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της , τον άντρα που αγαπά και ίσως αυτό τη βοηθήσει να τον ξανακερδίσει.

Στις 20:00 της ίδια μέρας θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Rey Milo (Ο βασιλιάς Μίλο). Πρόκειται για μία παθιασμένη προσωπογραφία του Μίλο Λόκετ, του σημαντικότερου εικαστικού καλλιτέχνη της Αργεντινής.

Το ίδιο λατρεμένος όσο κι εξορκισμένος, ο Μίλο ζει σαν αστέρι της ροκ και ζωγραφίζει λες και δεν υπάρχει αύριο. Αλλά, η ζωή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην εξοχή, βασίζεται στη φιλανθρωπική του δράση. Μια κινηματογραφική προσωπογραφία της τέχνης, των επιχειρήσεων, της αφοσίωσης και της ς.

Το 3ο Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο υποστηρίζεται από το «Instituto Cervantes» και την Πρεσβεία της Αργεντινής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση