Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » «Cinema κάτω από τ’ αστέρια»
«Cinema κάτω από τ’ αστέρια»

«Cinema κάτω από τ’ αστέρια»

Ξεκινούν οι προβολές από την των Αλυκών και την πλαζ του Αναύρου

Μέσα στις υψηλές θερμοκρασίες του Ιουλίου, ο Δήμος προσφέρει δροσερές καλοκαιρινές βραδιές στους δημότες, στιγμές ανάπαυλας από την καθημερινότητα σε ορισμένα από το ομορφότερα σημεία της πόλης. Αξέχαστες κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τ' αστέρια, με προβολή τεσσάρων εξαιρετικών και πολυβραβευμένων ταινιών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το καλοκαίρι οι Βολιώτες και οι επισκέπτες στην πόλη.

Ο Δήμος και η Διεύθυνση Πολιτισμού του διοργανώνουν μία υπαίθρια γιορτή του σινεμά στην οποία θα προβληθούν σε επίπεδες οθόνες, που συνοδεύονται από τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ψηφιακού ήχου, οι παρακάτω ταινίες:
-Στις Αλυκές Βόλου, την Πέμπτη 13 Ιουλίου η «Τέλειοι Ξένοι»
-Στον Άναυρο, την Παρασκευή 14 Ιουλίου η «Inferno»
-Στην Πορταριά 20 Ιουλίου η ταινία «La la land»
-Στη Μακρυνίτσα 21 Ιουλίου η ταινία «Η Ρόζα της ς»
-Στην Αγριά την Πέμπτη 27 Ιουλίου η ταινία «Τέλειοι Ξένοι»
-Στη Νέα Αγχίαλο την Πέμπτη 28 Ιουλίου η ταινία «La la land»

Στόχος των διοργανωτών είναι η δωρεάν ψυχαγωγία των δημοτών αλλά και η αξιοποίηση του αστικού και περιαστικού τος της πόλης για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, με ένα είδος που έχει ισχυρή παράδοση στην πόλη, τον Θερινό Κινηματογράφο, καθώς κατά την διάρκεια περασμένων δεκαετιών, πολυάριθμοι θερινοί κινηματογραφικοί χώροι συγκέντρωναν το ενδιαφέρον των βολιωτών και αποτελούσαν σημείο της θερινής καθημερινότητας της πόλης. Με την πάροδο των ετών όμως, η αυξημένη δόμηση κι άλλοι παράγοντες στέρησαν από το Βόλο τους θερινούς της κινηματογράφους με μόνη εξαίρεση το χώρο της Εξωραϊστικής, που λειτουργεί ακόμη και αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του Βόλου.

Την ίδια στιγμή οι συνθήκες οικονομικής κρίσης που επικρατούν στη χώρα τα τελευταία χρόνια και συνέπειες της κρίσης στην καθημερινότητα, έχουν κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη της ψυχαγωγίας για το κοινό και μεγαλύτερη την ευθύνη του Δήμου να προσφέρει ευκαιρίες μικρών έστω αποδράσεων των δημοτών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Με αυτό το σκεπτικό οι διοργανωτές προσπαθούν το φετινό καλοκαίρι να προσφέρουν διεξόδους και , οι οποίες άνευ κόστους για τους συμμετέχοντες θα προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια και για το σύνολο των δημοτών και επισκεπτών της πόλης.

Οι τέσσερις σπουδαίες ταινίες της περασμένης χρονιάς που θα προβληθούν στο πλαίσιο της δράσης «Cinema κάτω απ' τα' αστέρια», θα σταθούν η αφορμή να ανακαλύψουμε και πάλι σημαντικά σημεία της πόλης μας, φωτισμένα από τη δύναμη των εικόνων, για όσους αγαπούν το σινεμά, και να αναζητήσουμε νέες αφορμές πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 στις 9.30 το βράδυ, στην των Αλυκών στην περιοχή του Δημοτικού Αναψυκτηρίου. Πρόκειται για την ταινία «Τέλειοι Ξένοι», την καινούργια ταινία του Θοδωρή Αθερίδη με πρωταγωνιστές τους Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη, Άλκι Κούρκουλο, Μαρία Ναυπλιώτου. «Πόσο καλά ξέρεις τους φίλους σου;» – Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα που τίθεται. Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές: μια δημόσια, μια ιδιωτική και μια μυστική, οι οποίες παρουσιάζονται στο πλαίσιο της ταινίας με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο.

Ακολουθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου στην παραλία του Αναύρου – στην περιοχή της αμμουδιάς – πλαζ και παράλληλα με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η ταινία Inferno, από το ομώνυμο μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν («Κώδικας Da Vinci»), που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη. Ο καθηγητής Λάνγκτον, ο κεντρικός ήρωας όλων των έργων του Μπράουν, επιχειρεί και πάλι να αποκωδικοποιήσει μια συνωμοσία που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς.

Πέραν της υψηλής ποιότητας της ψηφιακής προβολής και ακουστικής, για τους θεατές θα διατίθενται και καθίσματα – 100 αναπαυτικά σκαμπό τύπου «πουφ» με τη χρήση των οποίων οι θεατές θα απολαμβάνουν τις ταινίες που έχουν πρόσφατα προβληθεί με μεγάλη επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210-82870
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση