Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » «Χρυσή Σφαίρα» για τη σπουδαία Ολίβια Κόλμαν
«Χρυσή Σφαίρα» για τη σπουδαία Ολίβια Κόλμαν

«Χρυσή Σφαίρα» για τη σπουδαία Ολίβια Κόλμαν

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Προτού οι κκές γλώσσες μετρήσουν τι «δεν πήρε», ς μιλήσουμε για αυτό που «πήρε» και πού μπορεί να οδηγήσει. Ο ιώργος και το «The Favourite» μπορεί να μην ήταν οι μεγάλοι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες αλλά η βράβευση της Ολίβια Κόλμαν με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου υ ρόλου για κωμική σειρά ή μιούζικαλ ήταν από τις σημαντικότερες σε αυτή την 76η απονομή.

Ετσι, φαίνεται ότι ανοίγει ο οσκαρικός δρόμος για το «The Favourite» και την Κόλμαν, όπου είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αναμετρηθεί με την κλεν Κλόουζ που τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στη δραματική ταινία «The Wife».

Κάποιες «σφαίρες» όμως εξοστρακίστηκαν και έτσι το «Bohemian Rhapsody» πήρε το βραβείο της καλύτερης δραματικής ταινίας, σε μια κατηγορία που ανταγωνιζόταν το «Black Panther» –αν είναι δυνατόν– και όχι το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν. Οι ξένου Τύπου του Χόλιγουντ έκριναν ότι ο Κουαρόν αξίζει τη Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας και η ταινία του το βραβείο καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ, αλλά δεν είχε ούτε καν υποψηφιότητα στην πεντάδα με τις καλύτερες ταινίες.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι, ο Ράμι Μάλεκ κέρδισε επάξια τη Σφαίρα καλύτερου ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rhapsody», αν και ίσως βοήθησε ότι ο Κρίστιαν Μπέιλ του πολιτικού «» διαγωνιζόταν απέναντι και κέρδισε στην κατηγορία για τις κωμικές ταινίες.

Σφαίρα μεγάλου διαμετρήματος αποδείχθηκε το «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι που σάρωσε στις κατηγορίες καλύτερης κωμικής/μιούζικαλ ταινίας, σεναρίου και β΄ ανδρικού ρόλου (Μαχερσάλα Αλί), ενώ το πολλά υποσχόμενο «A Star is Born» έφυγε σχεδόν με άδεια χέρια από την τελετή.

Αν στα κινηματογραφικά η τελετή περιέπλεξε τα πράγματα στον δρόμο για τα Οσκαρ, στα τηλεοπτικά δεν είδαμε μεγάλες ανατροπές. Η σειρά «The Americans» που έκλεισε τον πενταετή κύκλο της το κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής σειράς, ενώ η Σάντρα Ο πήρε το βραβείο υ ρόλου για τη σειρά «Killing Eve». Ο Μάικλ Ντάγκλας ξεχώρισε για την ερμηνεία του στο «The Kominsky Method», το οποίο πήρε και τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμικής σειράς.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση