Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΙΝΕΜΑ / Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων
Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων

Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με τη συνεργασία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα παρουσιάζουν το σχέδιο Evrόpi: 28 Animated Narratives for Europe, ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο νέο αφήγημα της τέχνης της εμψύχωσης στην Ευρώπη. Το αφιέρωμα θα αποτελέσει θεματική προτεραιότητα της δέκατης, επετειακής έκδοσης του Animasyros, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 Σεπτεμβρίου – 1ης Οκτωβρίου στη Σύρο. 

 

Η πρώτη παρουσίαση του προγράμματος θα λάβει χώρα την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ώρα 11.00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Αθήνα).

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των διπλωματικών αποστολών στην Αθήνα των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μαζί με την Ελλάδα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Την πρωτοβουλία θα παρουσιάσουν οι Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κλημεντίνη Διακομανώλη, προϊσταμένη Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,  Βασίλης Κ.  Καραμητσάνης, πρόεδρος του Animasyros και Μαρία Ανεστοπούλου, διευθύντρια του φεστιβάλ. 

Το πρόγραμμα 

28 αντιπροσωπευτικές μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων μια από καθένα από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης φιλοδοξούν να αποτυπώσουν την σύγχρονη κατάσταση της βιομηχανίας των κινουμένων σχεδίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και να λειτουργήσουν ως μια αυθεντική ερμηνεία κάθε χώρας στο μελλοντικό αφήγημα του κοινού μας σπιτιού, της Ευρώπης που αλλάζει ραγδαία. Παράλληλα, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, διεθνή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, επαγγελματίες από τον χώρο του animation θα αποπειραθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που η κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα αλλά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρουν στην τέχνη των κινουμένων σχεδίων. 

 

Προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, το Animasyros ήρθε σε επαφή και έλαβε την πολύτιμη υποστήριξη των ακόλουθων διπλωματικών αντιπροσωπειών και μορφωτικών ινστιτούτων των χωρών-μελών της Ε.Ε.: Πρεσβεία του Βελγίου, Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών, Πρεσβεία της Δανίας, Βρετανικό Συμβούλιο Ελλάδος, Πρεσβεία της Ιρλανδίας, Ινστιτούτο Θερβάντες, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πρεσβεία των Κάτω Χωρών στην Ελλάδα, Πρεσβεία της Κροατίας, Σπίτι της Κύπρου, Πρεσβεία της Λετονίας, Πρεσβεία της Λιθουανίας, Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, Πρεσβεία της Μάλτας, Πρεσβεία της Ουγγαρίας, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας, Πρεσβεία της Ρουμανίας, Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Πρεσβεία της Σουηδίας και Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Ανάβρα του Ν. Μαγνησίας, υπόδειγμα πράσινης ενέργειας και ανάπτυξης στην Ελλάδα της κρίσης … - https://t.co/Ln4ZMx6PGc -

  • Nέα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλία - https://t.co/wFr8GgAxJ5 -

  • Νέα έργα νερού για άρδευση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/6HpBseufhB -

"Αλιεύοντας" την είδηση