Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Αυξάνουν οι τιμές στους κινηματογράφους
Αυξάνουν οι τιμές στους κινηματογράφους

Αυξάνουν οι τιμές στους κινηματογράφους

Η μί εταιρεία μετά την άλλη προχωρούν σε αναπροσαρμογές του τιμολογίου τους ύστερα από την πρόσφατη μετάταξη των κινηματογραφικών εισιτηρίων στον «ακριβό» ΦΠΑ (23%). Τελευταία το κάνει, αυτήν την εβδομάδα, η Odeon, ενώ είχαν προηγηθεί η Village και η Ster.

ια τον καταναλωτή ο αυξημένος ΦΠΑ μεταφράζεται σε μια μέση επιβάρυνση της τάξης του μισού (0,50) στις γενικές κατηγορίες εισιτηρίων. Πιο ρευστή παρουσιάζεται η στις μεμονωμένες αίθουσες και στους θερινούς κινηματογράφους. Ορισμένοι ιδιοκτήτες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να απορροφήσουν την , τουλάχιστον όσον αφορά την τρέχουσα σεζόν, προκειμένου να συγκρατήσουν μια ούτως ή άλλως εύθραυστη πελατεία.

Όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠ), η συνολική επιβάρυνση του κινηματογραφικού εισιτηρίου έχει πλέον φτάσει στο δυσθεώρητο ύψος του 37,5% καθώς, εκτός από τον ΦΠΑ, οι αιθουσάρχες επιβαρύνονται και με ξεχωριστό φόρο δημοσίων θεαμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι, μόλις πριν από λίγα χρόνια, το κινηματογραφικό είχε μεταταχθεί από τον ΦΠΑ του 9% στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία του 13%. Και τώρα 23%…

Ύστερα από τις τελευταίες αναπροσαρμογές, η γενική είσοδος στους πολυκινηματογράφους κλιμακώνεται από τα 7 των αιθουσών της Ster, για τις πρώτες τέσσερις ημέρες της εβδομάδας, στα 7,5 της Village και στα 8 της Odeon και της Ster για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Η Ster επέλεξε να μην αυξήσει το ειδικό αντίτιμο για τους ανυς (5 ευρώ), ενώ αμετάβλητες έμειναν και οι των τρισδιάστατων προβολών στα Village, όπως και των προσφορών 1+1 της Odeon.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση