Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΙΝΕΜΑ / Αυξάνουν οι τιμές στους κινηματογράφους
Αυξάνουν οι τιμές στους κινηματογράφους

Αυξάνουν οι τιμές στους κινηματογράφους

Η μία εταιρεία μετά την άλλη προχωρούν σε αναπροσαρμογές του τιμολογίου τους ύστερα από την πρόσφατη μετάταξη των κινηματογραφικών εισιτηρίων στον «ακριβό» ΦΠΑ (23%). Τελευταία το κάνει, αυτήν την εβδομάδα, η Odeon, ενώ είχαν προηγηθεί η Village και η Ster.

Για τον καταναλωτή ο αυξημένος ΦΠΑ μεταφράζεται σε μια μέση επιβάρυνση της τάξης του μισού ευρώ (0,50) στις γενικές κατηγορίες εισιτηρίων. Πιο ρευστή παρουσιάζεται η εικόνα στις μεμονωμένες αίθουσες και στους θερινούς κινηματογράφους. Ορισμένοι ιδιοκτήτες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να απορροφήσουν την αύξηση, τουλάχιστον όσον αφορά την τρέχουσα σεζόν, προκειμένου να συγκρατήσουν μια ούτως ή άλλως εύθραυστη πελατεία.

Όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ), η συνολική επιβάρυνση του κινηματογραφικού εισιτηρίου έχει πλέον φτάσει στο δυσθεώρητο ύψος του 37,5% καθώς, εκτός από τον ΦΠΑ, οι αιθουσάρχες επιβαρύνονται και με ξεχωριστό φόρο δημοσίων θεαμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι, μόλις πριν από λίγα χρόνια, το κινηματογραφικό εισιτήριο είχε μεταταχθεί από τον ΦΠΑ του 9% στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία του 13%. Και τώρα 23%…

Ύστερα από τις τελευταίες αναπροσαρμογές, η γενική είσοδος στους πολυκινηματογράφους κλιμακώνεται από τα 7 ευρώ των αιθουσών της Ster, για τις πρώτες τέσσερις ημέρες της εβδομάδας, στα 7,5 της Village και στα 8 της Odeon και της Ster για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Η Ster επέλεξε να μην αυξήσει το ειδικό αντίτιμο για τους ανέργους (5 ευρώ), ενώ αμετάβλητες έμειναν και οι τιμές των τρισδιάστατων προβολών στα Village, όπως και των προσφορών 1+1 της Odeon.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

"Αλιεύοντας" την είδηση