Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » ”Το Οδοιπορικό των Μαρμάρων” στο CineDoc
”Το Οδοιπορικό των Μαρμάρων” στο CineDoc

”Το Οδοιπορικό των Μαρμάρων” στο CineDoc

Το ντοκιμαντέρ CineDoc συνεχίζει τις προβολές του στον Βόλο το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Το Οδοιπορικό των Μαρμάρων».

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία των μαρμάρων από την Ελλάδα έως την , όπου οι γλύπτες τα μετατρέπουν σε αγάλματα ελληνιστικού τύπου, αλλά και τουριστικά σουβενίρ, τα οποία στη συνέχεια επιστρέφουν στην της Ευρώπης και πωλούνται στους Κινέζους .

Η ταινία περιγράφει τις περίπλοκες συνδέσεις της παγκόσμιας καταναλωτικής αλυσίδας και αναδεικνύει με χιούμορ τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της κινεζικής μεσαίας τάξης, αλλά και τη μετατροπή του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο καταναλωτικό προϊόν, με ένα διακριτικό αλλά οπτικά σαγηνευτικό στιλ.

Σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την καθ. Wang Xiaohong, Κινέζα διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την  εωργία Μιλπάνη, δασκάλα Κινεζικής γλώσσας του Ινστιτούτου Κομφούκιος.

Σκηνοθεσία: Sean Wang| Ολλανδία- Χονγκ-Κονγκ- αλλία- Ελλάδα| 99′ | 2022

Η ταινία είναι στα κινεζικά και στα αγγλικά, με ελληνικούς υποτίτλους.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, εισιτήρια αριθμημένων θέσεων πωλούνται στο «έντεκα»- Ψηφιακές Εκτυπώσεις, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00 – 15.30  και στο ταμείο του «Αχίλλειον» την ημέρα της προβολής, από τις 18.30.

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του στο Facebook- @CineDocVolos και στο Instagram @cinedocvolos.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση