Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους
Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους

Tην αυγουστιάτικη Πανσέληνο γιορτάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Πέμπτη 18 Αυγούστου και οργανώνει με ελεύθερη είσοδο, αυτή τη φορά σε περισσότερους από 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, συμμετέχοντας στον εορτασμό, οργανώνει, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού / ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΕ Δήμου Βόλου και την Διεύθυνση ς Εκπαίδευσης Μαγνησίας/Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, στη Βασιλική Αγίου Δημητρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών – έας Αγχιάλου και στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Βόλου.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00, στη Βασιλική Αγίου Δημητρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών – Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού / ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΕ Δήμου Βόλου θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία «Μουσική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου» με την Έρρικα Πατρικίου στο τραγούδι και τον Ηλία Χατζόγλου στο πιάνο.

Φιλική συμμετοχή: Slobodan Markovich. Θα προηγηθεί ξενάγηση για το ευρύ κοινό στον Αρχαιολογικό Χώρο από τον της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Πασχάλη Σταντζούρη στις 19:30.

Την Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού υ Βόλου θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού / ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και την Διεύθυνση ς Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Μουσικοθεατρική παράσταση με απόδοση αρχαίων ερωτικών επιγραμμάτων από την Παλατινή Ανθολογία με τίτλο «Σελήνη, Άνασσα των Ουρανών», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλά.

Συμμετέχουν: Βάσω Ζαγόρη, Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Μάρθα Παπαθανασίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαρία Πράντζου, Βάσια Στάμου, Άλκιστις-Ελένη Κοσμά, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου. Την παράσταση θα προλογίσουν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Ανθή Μπάτζιου – Ευσταθίου και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Αντώνης Δ. Αντωνίου.

Η είσοδος για το κοινό στις παραπάνω εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση