Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους
Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους

Tην αυγουστιάτικη Πανσέληνο γιορτάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Πέμπτη 18 Αυγούστου και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, αυτή τη φορά σε περισσότερους από 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων , συμμετέχοντας στον εορτασμό, οργανώνει, σε με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού / ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης /Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, εκδηλώσεις στη Βασιλική Αγίου Δημητρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών – Νέας Αγχιάλου και στο «Αθανασάκειο» .

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00, στη Βασιλική Αγίου Δημητρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών – Νέας Αγχιάλου σε με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού / ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία «Μουσική βραδιά κάτω από το της Πανσελήνου» με την Έρρικα Πατρικίου στο τραγούδι και τον Ηλία Χατζόγλου στο πιάνο.

Φιλική συμμετοχή: Slobodan Markovich. Θα προηγηθεί για το ευρύ κοινό στον Αρχαιολογικό Χώρο από τον της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Πασχάλη Σταντζούρη στις 19:30.

Την Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού / ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Μουσικοθεατρική με απόδοση αρχαίων ερωτικών επιγραμμάτων από την Παλατινή Ανθολογία με τίτλο «Σελήνη, Άνασσα των Ουρανών», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλά.

Συμμετέχουν: Βάσω Ζαγόρη, Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Μάρθα Παπαθανασίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαρία Πράντζου, Βάσια Στάμου, Άλκιστις-Ελένη Κοσμά, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου. Την θα προλογίσουν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Ανθή Μπάτζιου – Ευσταθίου και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Αντώνης Δ. Αντωνίου.

Η είσοδος για το κοινό στις παραπάνω εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση