Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision
Το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision

Το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision

Ποντιακές λύρες, νταούλια, μια (ποντιακού) χιπ-χοπ και το απαραίτητο, γεμάτο αισιοδοξία, ρεφρέν συνθέτουν τη συνταγή του φετινού τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χ μας στον μουσικό διαγωνισμό της , ο οποίος θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Το «Utopian Land», που παρουσιάστηκε χθες από την ΕΡΤ, ερμηνεύει το συγκρότημα Argo, στο οποίο και έγινε απευθείας η σχετική ανάθεση, με την παραίνεση μάλιστα το κομ να περνά ένα πολιτικοκοινωνικό «γι' αυτό που βιώνει σήμερα ο Ελληνας».

 Και πράγματι οι στίχοι, οι οποίοι μοιράζονται τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική γλώσσα (με στοιχεία ποντιακής διαλέκτου), μιλούν για «τη γενιά μας που θα τ' αντέξει» αλλά και για το θέμα της προσφυγιάς, που εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε κορυφαίο όλων.

Το κάνει φυσικά αυτό το τραγούδι των Argo σύμφωνα με το τυπικό στυλ της . Με λίγα λόγια, όλα χωράνε σε ένα τέτοιο τραγούδι: και για το προσφυγικό και παραδοσιακή νότα και μοντέρνες ρίμες συν μπό τουριστικό κάλεσμα – το «join us for a Utopian Land» του ρεφρέν μοιάζει αρκετά με εκείνο το «live your myth in Greece» της καμπάνιας του υπουργείου Τουρισμού πριν από μερικά χρόνια.

Όσο για το , εκείνο θυμίζει, αν δεν αντιγράφει, τις γνωστές διαφημίσεις αθλητικών ειδών, με έναν καλογυμνασμένο άνδρα να τρέχει μέσα στα βουνά και στα λαγκάδια και να διαπερνά όλα τα εμπόδια (αφενός της ς και, αφετέρου και ασφαλώς, της ζωής). Πολλά στερεότυπα συγκεντρωμένα, θα έλεγε κανείς.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση