Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στην παραλία του Βόλου η εκδήλωση «Να ξαναγίνει η Μεσόγειος Θάλασσα Ειρήνης!»
Στην παραλία του Βόλου η εκδήλωση «Να ξαναγίνει η Μεσόγειος Θάλασσα Ειρήνης!»

Στην παραλία του Βόλου η εκδήλωση «Να ξαναγίνει η Μεσόγειος Θάλασσα Ειρήνης!»

Στην παραλία του Βόλου, στον χώρο του Ηρώου,θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα: «Να ξαναγίνει η Μεσόγειος Θάλασσα Ειρήνης!» την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, στις 9.00 το βράδυ.

Η «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ , για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», ο νεοσύστατος φορέας Πολιτισμού της Ιεράς και Αλμυρού, στο πλαίσιο του θεσμού του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο Πολιτισμός της Θάλασσας» , διοργανώνει την «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο».

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί, με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και προσέλευση κοινού, μια σειρά πολιτιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων, με την συν του Δήμου Βόλου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, των Προσκόπων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών συλλόγων και άλλες κινήσεων του Νομού.

Όμως η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο», είχε και μια απρόσμενη παρέμβαση του καιρού!!!

Η προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 εκδήλωση στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» , αναβάλλεται.

Θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 10 Ιουνίου στην Παραλία του Βόλου , στο χώρο όπου έγινα μέχρι σήμερα οι περισσότερες εκδηλώσεις της ¨Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο» , δίπλα από το Ηρώο της πόλης.

Η εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Ορθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, την «Αγκάπε», που ήταν και χορηγός του όμορφου εντύπου και τη «Μαγνήτων Κιβωτό», έχει τίτλο:«Να ξανακάνουμε τη Μεσόγειο, θάλασσα Ειρήνης» «Εάν εμένα καταδίωξαν και εσάς θα καταδιώξουν» (Ιωάννη. 15:20)

«Ν' αγαπάτε τους εχθρούς σας, να δίνετε ευχές σ' αυτούς που σας δίνουν κατάρες, να ευεργετείτε αυτούς που σας μισούν, και να προσεύχεστε γι' αυτούς που σας κακομεταχειρίζονται και σας καταδιώκουν. » (Ματθ.5:43-45)

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, η «Αγκάπε», το Ορθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης και Η Μαγνήτων Κιβωτός, διοργανώνουν αυτή τη μεγάλη εκδήλωση για τους νέους διωγμούς των χριστιανών , πρώτοι σε όλη την Ελλάδα.

Οι χριστιανοί ξανά-διώκονται. Ο σταυρώνεται στο όνομα δήθεν του Θεού. Καμία πίστη σε καμιά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία και τον πόλεμο. Η δεν είναι μέσο προσηλυτισμού, ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να είναι θρησκευτικός. Η βία στην βία φέρνει βία.

Στην βία, την και τον πόλεμο, Ορθόδοξη Εκκλησία, οι χριστιανοί απαντούμε μόνον, εφαρμόζοντας την εντολή του Χριστού προς τους Μαθητές του λίγο πριν το Πάθος και τη φρικτή Σταύρωση: «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ, ΕΥΕΡΓΕΤΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΜΙΣΟΥΝ, ΠΡΥΧΗΘΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ!»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, στις 21.00, στην Παραλία του Βόλου, (Πανεπιστήμιο-Ηρώον), διοργανώνεται μεγάλη εκδήλωση που περιλαμβάνει:

-Ομιλία του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου

-Προβολή της ταινίας «ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ: το πρόσωπο που άλλαξε την ιστορία του κόσμου».

-Συναυλία με νοσταλγικούς ήχους της Μεσογείου από το 15μελές σύνολο “ΡΥΘΜΟΣ” με τη Διεύθυνση του Νικολάου Χιώτογλου και τη συνοδεία της γυναικείας-εφηβικής χορωδίας του Ωδείου Βόλου «ΡΥΘΜΟΣ».

Τραγουδούν οι: Ελεάνα Βαρελά και ο Χρήστος Παπάζογλου.

Μαζί τους η μοναδική ερμηνεύτρια Ζωή Τζαλαβρέτα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση