Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Ανασκαφική έρευνα στα Πευκάκια
Ανασκαφική  έρευνα  στα Πευκάκια

Ανασκαφική έρευνα στα Πευκάκια

Με απόφαση του υπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Μπαλτά που δημοσιεύτηκε σήμερα στη “Διαύγεια”, αποφασίστηκε η χορήγηση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας ς συνέχισης, κατά το , της συστηματικής ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή «Πευκάκια», Βόλου, σε συν με το Τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (-2020).

Διευθύντρια των ερευνών από πλευράς της ΕΦΑ Μαγνησίας να είναι η Προϊσταμένη της Εφορείας Δρ Ανθή Μπάτζιου Ευσταθίου, ενώ, από πλευράς του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τη δειύθυνση να έχει η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας Δρ Ιφιγένεια Τουρναβίτου.

Κατά το 2016 προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:
1. Ολο της ανασκαφικής έρευνας του χώρου για την ολο της κάτοψής του.
2. Αναλυτική και συστηματική μελέτη της μυκηναϊκής και ελληνιστικής κεραμικής με , σχεδίαση, φωτογράφιση, καταγραφή του αρχαιολογικού υλικού.
3. Μελέτη των μικρών ευρημάτων, του αρχαιοβοτανολογικού υλικού, του σκελετικού και οδοντικού υλικού του τάφου που ανασκάφηκε το 2013.
Η χορηγείται με την προϋπόθεση να τηρηθούν οι ακόλουθοι όροι:
1. Η έρευνα να διεξαχθεί σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο υπογεγραμμένο πρωτόκολλο συνς μεταξύ ΕΦΑ Μαγνησίας και Τμήματος ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
2. Να τηρηθούν οι όροι των άρθρων 36 και 39 του Ν.3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ενώ σε περίπτωση ς στα Μ.Μ.Ε και στο Διαδίκτυο αποτελεσμάτων της έρευνας, να προηγηθεί γραπτή ενημέρωση με ενδεικτικό εποπτικό υλικό προς την αρμόδια Εφορεία και τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α.

"Αλιεύοντας" την είδηση