Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Ανασκαφική έρευνα στα Πευκάκια
Ανασκαφική  έρευνα  στα Πευκάκια

Ανασκαφική έρευνα στα Πευκάκια

Με πόφαση του υπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Μπαλτά που δημοσιεύτηκε σήμερα στη “Διαύγεια”, αποφασίστηκε η χορήγηση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ς άδειας συνέχισης, κατά το , της συστηματικής ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή «Πευκάκια», Βόλου, σε συνεργασία με το Τμήμα ΙΑΚΑ του Θεσσαλίας, στο πλαίσιο νέου πενταετούς προγράμματος (-2020).

Διευθύντρια των ερευνών από πλευράς της ΕΦΑ ς να είναι η Προϊσταμένη της Εφορείας Δρ Ανθή Μπάτζιου Ευσταθίου, ενώ, από πλευράς του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) του Θεσσαλίας τη δειύθυνση να έχει η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας Δρ Ιφιγένεια Τουρναβίτου.

Κατά το 2016 προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:
1. Ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας του χώρου για την ολοκλήρωση της κάτοψής του.
2. Αναλυτική και συστηματική μελέτη της μυκηναϊκής και ελληνιστικής κεραμικής με , σχεδίαση, φωτογράφιση, καταγραφή του αρχαιολογικού υλικού.
3. Μελέτη των μικρών ευρημάτων, του αρχαιοβοτανολογικού υλικού, του σκελετικού και οδοντικού υλικού του τάφου που ανασκάφηκε το 2013.
Η άδεια χορηγείται με την προϋπόθεση να τηρηθούν οι ακόλουθοι όροι:
1. Η έρευνα να διεξαχθεί σύμφωνα με τα διαλαμόμενα στο υπογεγραμμένο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΕΦΑ Μαγνησίας και Τμήματος ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
2. Να τηρηθούν οι όροι των άρθρων 36 και 39 του Ν.3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ενώ σε περίπτωση ανακοίνωσης στα Μ.Μ.Ε και στο αποτελεσμάτων της έρευνας, να προηγηθεί γραπτή ενημέρωση με ενδεικτικό εποπτικό υλικό προς την αρμόδια Εφορεία και τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση