Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων Μαγνησίας
Ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων  Μαγνησίας

Ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων Μαγνησίας

Στη συνάντηση του βουλευτή Ν. ς Αθανάσιου Λιούπη και της υπουργού Πολιτισμού  Λίνας Μενδώνη

Η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της ς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Ν. Μαγνησίας Αθανάσιου Λιούπη και της υπουργού Πολιτισμού  Λίνας Μενδώνη, στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Συζητήθηκε με την υπουργό το σχέδιο για την ολοκλήρωση και την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου των Φθιωτίδων Θηβών στις Μικροθήβες, ώστε να γίνει επισκέψιμο, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα σπουδαίο μνημείο πολιτισμού και ς, που θα αποτελέσει αφετηρία τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης όλης της περιοχής. Ανέφερε ότι στην ειδική εκδήλωση του Σαββάτου στις Μικροθήβες, ο περιφερειάρχης ς επαναπροκήρυξε το έργο.

Ο βουλευτής Μαγνησίας υπογράμμισε πως η έναρξη των εργασιών, ώστε να καταστεί γρήγορα το Αρχαίο Θέατρο επισκέψιμο προς τους πολίτες, θα επιφέρει της απασχόλησης στην περιοχή, ενώ η ολοκλήρωσή του θα είναι το σημείο εκκίνησης μiας πλούσιας πολιτιστικής ς.

Η κ. Μενδώνη δήλωσε αποφασισμένη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη ς, ώστε το Αρχαίο Θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών να λάβει την αξία, που αρμόζει στην του.

Ένα ακόμη θέμα της συζήτησής τους ήταν και οι εργασίες αποκατάστασης του Ελληνομουσείου της Ζαγοράς, γνωστού σε όλους ως Σχολείο του Ρήγα Φεραίου, το οποίο είναι το παλαιότερο σχολείο στην περιοχή του Πηλίου. Εκεί μαθήτευσε και δίδαξε ο κορυφαίος του Ελληνικού διαφωτισμού, Ρήγας Φεραίος με τον κ. Λιούπη να τονίζει τη σημασία τόσο για την περιοχή, όσο και για όλη τη χώρα, της ύπαρξής του και της αναγκαιότητας της επαναλειτουργίας του.

Η υπουργός συμφώνησε και θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να καταστεί και πάλι επισκέψιμο για το κοινό.

Θέμα επίσης της συνομιλίας υπήρξε και το κτηριακό πρόβλημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, το οποίο χρονίζει, με την κ. Μενδώνη να δείχνει θετική διάθεση για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης με βάση την επικαιροποίηση της παλαιάς μελέτης που ήδη υπάρχει, προκειμένου το κτήριο να καλύπτει τις ανάγκες ενός σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου.

Συζητήθηκαν και διάφορα πολιτιστικά θέματα προς χρηματοδότηση, που υπέβαλαν οι δήμαρχοι Σκιάθου και Σκοπέλου και η κ. Μενδώνη έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Τέλος, η υπουργός ανέλαβε να εξετάσει σοβαρά υποθέσεις πολιτών , οι οποίοι έχουν ακίνητα στην περιοχή Αϊβαλιώτικα κοντά στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος και το Ρωμαϊκό Ανάκτορο, που έχουν δεσμευθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία από το 2007, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και συνεχίζουν να πληρώνουν όλους τους φόρους και τον .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση