Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Το αφιέρωμα στον ποιητή Γ. Βερίτη
Το αφιέρωμα στον ποιητή Γ. Βερίτη

Το αφιέρωμα στον ποιητή Γ. Βερίτη

 

 

            Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων (1915 – 2015) από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή Γ. Βερίτη, που διέπρεψε στα χριστιανικά γράμματα, κατά την Κατοχή και την αντίσταση, τελείται  αύριο το απόγευμα, 20 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα των «Τριών Ιεραρχών» ( 180 – Όγλ) ειδικό αφιέρωμα.

Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει πρώτα και κύρια την προβολή βιντεοταινίας, σχετικής με τη και το του ποιητή, που περιγράφουν, αναλύουν και αναδεικνύουν εξέχοντες λόγιοι και απλοί άνθρωποι της παλαιάς εκείνης εποχής, οι οποίοι έζησαν και βίωσαν από κοντά τόσο τον ίδιο ποιητή, όσο και τον περίγυρο της ηρωικής εκείνης περιόδου του 1940 και του 1950.

Από την ίδια εκείνη περίοδο είναι εμπνευσμένα και τα ενθουσιώδη εμβατήρια που θα ακουστούν και που τα τραγουδούσαν, με παλμό και ψυχή, οι νέοι της γερμανικής Κατοχής, αλλά και της απελευθέρωσης, τα οποία μέχρι και σήμερα αποτελούν ηχηρά και παραδοσιακά, πλέον, μελοποιημένα ποιήματα του αξέχαστου ποιητή, που δεν πρόλαβε να αναπτύξει, να ολοκληρώσει και να αποτελειώσει το έργο του, αφού σε ηλικία μόλις 33 ετών εγκατέλειψε τα εγκόσμια.

Όλα αυτά θα τα περιλαμβάνει το εν λόγω αφιέρωμα, το οποίο οργανώνεται από τη Χριστιανική Στέγη Βόλου και θα το προλογίσει η πρόεδρός της Αλίκη Μούτου, φιλόλογος – πρώην γυμνασιάρχης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση