Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Δέσμευση κυβέρνησης για οικονομική ενίσχυση της πόλης που θα επιλεγεί ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»
Δέσμευση κυβέρνησης για οικονομική ενίσχυση της πόλης που θα επιλεγεί ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

Δέσμευση κυβέρνησης για οικονομική ενίσχυση της πόλης που θα επιλεγεί ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει δώσει τις εγγυήσεις για την οικονομική ενίσχυση της πόλης που θα επιλεγεί, όπως ζητεί η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων ελληνικών πόλεων για το θεσμό «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», ανέλαβαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Πολιτισμού, και Αριστείδης Μπαλτάς, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων, δημάρχων και αντιδημάρχων, από τις 14 υποψήφιες ελληνικές πόλεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, η επιτροπή προειδοποιεί για συνολικό αποκλεισμό της Ελλάδας, κάτι που προφανώς θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα για την εικόνα της χώρας.

Στη σύσκεψη, που από πλευράς Δήμου μετείχε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιούλη Τοκαλή – Μποντού, και που έγινε σε ένα θετικό , πέραν του οικονομικού θέματος, τέθηκε και το ζήτημα της εναρμόνισης της ελληνικής με την ευρωπαϊκή Νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη μορφή και τη λειτουργία του ανεξάρτητου φορέα που θα συσταθεί από την πόλη που θα λάβει την εντολή να διοργανώσει τις .

Ο διαχειριστικός αυτός θα πρέπει να έχει τη μορφή εταιρίας ειδικού σκοπού, αλλιώς υπάρχει ο πολύ σοβαρός κίνδυνος να «μπλοκάρεται» η διαδικασία από το ελεγκτικό (πληρωμές κ.λπ.)

Συμφωνήθηκε, ακόμη, οι δημοτικοί άρχοντες να συγκεκριμενοποιήσουν τις τους και να τις καταθέσουν σε κοινό κείμενο, ώστε να αξιολογηθούν συνολικά και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίσει για τις 3-4 πόλεις που θα προκριθούν και θα διεκδικήσουν τελικώς τον τίτλο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση