Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » 14ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό ΥΠΕΡΙΑ 2016
14ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό ΥΠΕΡΙΑ 2016

14ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό ΥΠΕΡΙΑ 2016

Ο & Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa διοργανώνουν για 14ησυνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς,  από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016 στην Αιγιάλη της Αμοργού.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς και του πολιτισμού της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

Δημοσιογράφοι, επαγγελματίες του τουρισμού, κινηματογραφικοί παραγωγοί και διακεκριμένα πρόσωπα από όλο τον κόσμο βρίσκονται ανάμεσα στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης, οι οποίοι συμβάλλουν στην προώθησή της μέσω άρθρων σε εφημερίδες ή περιοδικά, ταινιών ή ντοκιμαντέρ καθώς και διαφημίσεων της Αμοργού και των εργασιών που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

 

Το Συνέδριο διοργανώνεται γύρω από τρεις άξονες:
– Καθημερινές επισκέψεις και περιπάτους σε όλο το νησί
– Συνεδριάσεις το απόγευμα, πάνω σε θέματα πολιτισμού και βιώσιμου τουρισμού
– Προβολή ταινιών στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν το νησί, θα περπατήσουν στα αρχαία , θα συλλέξουν αρωματικά βότανα από τα βουνά, θα επισκεφτούν το αιθερίων ελαίων, θα απολαύσουν τοπικά προϊόντα, θα παρακολουθήσουν παραδοσιακές και θα γνωρίσουν τη δουλειά διαφόρων καλλιτεχνών μέσα από εκθέσεις.

Κατά τη διάρκεια του ΥΠΕΡΙΑ 2016, θα πραγματοποιηθεί το 7οΔιεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού.

Το φετινό κεντρικό θέμα είναι « ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Προοπτικές για το αύριο» με επιμέρους θέματα:

  • Λαϊκός πολιτισμός και ανάπτυξη στα μικρά νησιά
  • Ευρωπαϊκή πιστοποίηση δικτύων μονοπατιών πεζοπορίας
  • Προστασία της ς και ανάπτυξη μέσα στις περιοχές
  • Τοπικά προιόντα: η πολιτισμική τους διάσταση
  • Διαδικασίες ένταξης του μοναστηριού της Χοζοβιώτισσας της Αμοργού στη λίστα των πολιτιστικών μνημείων της UNESCO
  • Το πιλοτικό πρόγραμμα αναδάσωσης στην περιοχή Λαγκάδας Αμοργού
  • Τα τοπικά προϊόντα της Αμοργού
  • Η του τουρισμού και πολιτισμού μέσω του κινηματογράφου

Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ από τις 20.00, στο Aegialis Hotel & Spa, μετά από την ωριαία προβολή του 7ουΔιεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

Όλες οι απογευματινές προβολές και συνεδριάσεις είναι ανοιχτές στο κοινό ώστε τόσο οι κάτοικοι της Αμοργού όσο και οι επισκέπτες να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.

Η του συνεδρίου είναι η Αγγλική.
Για τους δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουρισμού, υπάρχει μία συμβολική επιβάρυνση 50€ ανά άτομο, για κάλυψη φορολογικών εξόδων.

Το ποσό αυτό περιλαμβάνει διαμονή και πλήρη διατροφή για 5 βραδιές, όλες τις και εκδρομές στο νησί, καθώς και την παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου, ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του «Λάλον Ύδωρ Spa» (σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο) και 15% έκπτωση σε όλες τις θεραπείες Spa.

Ισχύει 30% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εφόσον γίνει κράτηση με τους διοργανωτές, για ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί τις ημερομηνίες του Συνεδρίου.

Αναχώρηση από τον Πειραιά για την Αιγιάλη την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου με το Blue Star στις 17.30.
Αναχώρηση από την Αμοργό, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με το Blue Star στις 06.00 από τα Κατάπολα.

Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.yperia.gr ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22850 73393 και e-mail info@yperia.gr.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση