Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Υλοποιείται το πρόγραμμα των πολιτιστικών περιπάτων για καθηγητές
Υλοποιείται το πρόγραμμα  των πολιτιστικών περιπάτων για καθηγητές

Υλοποιείται το πρόγραμμα των πολιτιστικών περιπάτων για καθηγητές

Υλοποιείται το των πολιτιστικών περιπάτων που καθιέρωσε εδώ και κάποιους μήνες η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και το οποίο αφορά εκπαιδευτικούς και Λυκείων της Μαγνησίας.

“Ψυχή” του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Κική Δανιηλίδου και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων μέσω της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Βαρβάρας Μαγκαφά. Πάνω από 100 εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει συμμετοχή για την κάθε μία διαδρομή, αλλά τελικά επιλέχθηκαν 25, για να γίνει σωστά η εκπαίδευσή τους.

Ήδη σχεδιάστηκαν τέσσερις περίπατοι διαδρομές μέσα στην πόλη του Βόλου με ιστορικό, πολιτιστικό και κοινωνιολογικό περιεχόμενο. Όπως ανέφερε η κα Δανιηλίδου οι περίπατοι αυτοί προέκυψαν ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας μουσείων και άλλων φορέων πολιτισμού της πόλης, με τη ΔΔΕ Μαγνησίας, δηλαδή αποτελούν συνέχεια της ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το μήνα οέμβριο 2015 στο Μουσείο της Πόλης με τη συνεργασία των παραπάνω φορέων και θέμα: «Η Τοπική Ιστορία στις Διδακτικές επισκέψεις, στις Ερευνητικές Εργασίες και στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων».

Οι πολιτιστικοί περίπατοι απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και περιλαμβάνουν ξενάγηση σε διάφορους χώρους της πόλης από έγκριτους μελετητές της Τοπικής Ιστορίας και προσωπικότητες που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο της ς.

Οι περίπατοι έχουν σχεδιαστεί με βασικό σκοπό η πόλη να λειτουργήσει ως ένα μεγάλο υπαίθριο σχολείο.

Αρχικά, θα ξεναγηθούν στους ιστορικούς χώρους της πόλης οι εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια θα επισκεφθούν με τους τους χώρους αυτούς οργανώνοντας διδασκαλίες μαθημάτων εκτός των τειχών του σχολείου, σχολικές δραστηριότητες, αλλά και εκδρομές ώστε αυτές να αποκτήσουν σταδιακά ουσιαστικό παιδαγωγικό περιεχόμενο, χωρίς να παραβλέπεται η ψυχαγωγία.

Απώτερος στόχος και φιλοδοξία των εμπνευστών αυτών των περιπάτων είναι η πόλη να προκαλεί το σεβασμό όλων μας, οι ιστορικοί χώροι της να αποτελούν αφορμή για στοχασμό και –το σπουδαιότερο- η βιωματική γνωριμία των μαθητών μαζί της να αποτελέσει ερέθισμα για πνευματική απόλαυση, την οποία θα αναζητήσουν αργότερα στην ενήλικη τους.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο περίπατοι, «Η διαχρονική Διαδρομή στα » από την αρχαιότητα μέχρι την γερμανική κατοχή και μία στα κοιμητήρια των Ταξιαρχών και το Εβραϊκό στη . Ιωνία .

Σήμερα πραγματοποιείται ο περίπατος στο ιστορικό της Ν. Ιωνίας (προσφυγικός συνοικισμός) ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου ένας περίπατος με θέμα «Ο κατά τη Γερμανική Κατοχή».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση