Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ξεκινούν τα εργαστήρια και οι εκδηλώσεις στο «2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»
Ξεκινούν τα εργαστήρια και οι εκδηλώσεις  στο «2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»

Ξεκινούν τα εργαστήρια και οι εκδηλώσεις στο «2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»

 

Με ομιλία του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Β. Αναγνωστόπουλου τα επίσημα εγκαίνια  

Ξεκινούν ανεπίσημα αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 το πρωί, με τη συμμετοχή οργανωμένων τμημάτων σχολείων (με μαθητές και καθηγητές) που έχουν με τις προεγγραφές τους καλύψει τον ανώτερο αριθμό θέσεων που έχουν προβλεφθεί, τα διαδραστικά εργαστήρια, στο πλαίσιο του «2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου».

Τα επίσημα εγκαίνια ωστόσο, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, θα γίνουν την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 6 – 8 το απόγευμα, με χαιρετισμούς συνδιοργανωτών και φορέων, αλλά και τη βασική ομιλία του  Βασίλη Αναγνωστόπουλου, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προέδρου του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (Κε,Βι.Μα. Συ) με τίτλο “Η σύγχρονη Παιδική Λογοτεχνία και οι παράγοντες που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην ανάπτυξή της”.

Το «2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» με τον παράλληλο τίτλο «μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά» θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7, 8 και 9 Απριλίου 2017 στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας Βόλου(Σταδίου και Mανδηλαρά), με 86 συνολικά εργαστήρια και 75 συγγραφείς από 40 εκδοτικούς οίκους. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις δράσεις.

Χαιρετισμοί

Χαιρετισμό, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα κάνουν: Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Βόλου, εκπρόσωποι του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και υπεύθυνοι τμημάτων σχολικών δραστηριοτήτων), η  ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, η Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού – η «Μαγνήτων Κιβωτός», εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Επίσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ηλίας Κουτσερής, η πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, Ιωάννα Μπακιρτζή- Μπαμπέτα, ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων θα διαβάσει χαιρετισμό της προέδρου του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, του «Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου», Βασιλικής Νίκα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια, επιστημονική υπεύθυνη της «Κατεύθυνσης Λογοτεχνίας και παιδικού βιβλίου του Εργαστηρίου λόγου και πολιτισμού» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α), συγγραφέας,  Τασούλα Τσιλιμένη, η γραμματέας του «Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (Κε. Βι.Μα. Συ), συγγραφέας   Γιώτα Κούγιαλη, εκ μέρους του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», ο  Νίκος Φιλάρετος, ο ειδικός γραμματέας της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών», Κωνσταντίνος Γεωργίου, η  Αρετή Τζανετοπούλου, μέλος του Δ. Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, καθώς και εκπρόσωπος του Σωματείου Ατόμων με αναπηρία όρασης «Μάγνητες Τυφλοί».

Ομιλία

Την κεντρική ομιλία, θα κάνει ο κ. Αναγνωστόπουλος,  με τίτλο:  “Η σύγχρονη Παιδική Λογοτεχνία και οι παράγοντες που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην ανάπτυξή της”.

Συμμετέχοντες απ’  όλη την Ελλάδα!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το Φεστιβάλ, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ από αρκετές περιοχές της χώρας, οι συμμετέχοντες συγγραφείς, προέρχονται επίσης, από διάφορες πόλεις της χώρας, όπως και τη Κύπρο , ενώ οι προεγγραφές μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, ήταν τόσο από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όσο και από την υπόλοιπη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, ακόμη και από … την Πελοπόννησο.

Οι συμμετέχοντες συγγραφείς (με αλφαβητική σειρά), είναι : Αγγελίδου Μαρία, Αισώπου Μάρω, Αίσωπος Δημήτρης, Αλεξάνδρου Γιώτα, Αναστασοπούλου Ελένη, Ανεστοπούλου Αθηνά, Αρτζανίδου ΄Ελενα, Αυτζής Μερκούριος, Γαϊτανά Σοφία, Γεροκώστα Εύη, Γεροστάθη Ζωή, Γιαννόπουλος Νίκος, Γκιμοσούλης Κωστής, Γκούβας Ανδρέας, Γκούντα ΄Αννα, Δημητρακοπούλου Στέλλα, Δημητρόπουλος Παναγιώτης, Ζαράρης Π. Λάσκαρης, Ζαφειρίου Νίνα, Θάνου Αγγελική, Ιωαννίδου Νατάσα, Καλύβα Μαρία, Καρακίτσιος Ανδρέας, Καραλάκος Γιάννης, Καραφέργια Κωνσταντίνα, Καραχάλιου Καίτη, Κάσαρης Δημήτρης, Κολοβού Μαργαρίτα, Κολοκοτρώνη- Ευσταθίου Βαλσαμή, Κοντολέων  Μάνος, Κόσυβας Θάνος, Κούγιαλη Γιώτα, Κουτρολού Ιωάννα, Λαΐτσα ΄Αννα, Λεϊμονής Διονύσης, Λιαμής Ηλίας, Λιάτου ΄Ελενα, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Μάγος Κώστας, Μαγουλιώτης Απόστολος, Μάμαλη Εύη, Μενάρ Κριστίν, Μιχαλόπουλος Νίκος, Μουλά Λεμονιά, Μουντάκη Αργυρώ, Μουσιώνη Λίνα, Μπαμπέτα-Μπακιρτζή Ιωάννα, Μπαχτσεβάνα ΄Εφη , Μπουμπούσης Γιώργος, Νίκας Κώστας , Νταβλαμάνου ΄Ελενα, Ντεκάστρο Μαρίζα, Ντελής Βαγγέλης, Παπαδήμος Σταμάτης, Παπαδόπουλος Στέφανος, Παπαθανασίου Βαλάντης, Παπαθεοδώρου Βασίλης, Παπαϊωάννου Ζήσης, Παπαναστασίου Φαίδρα, Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου Λότη, Πετροπούλου-Λιανού Εύα, Πυργελή Δήμητρα, Σβορώνου Ελένη, Σκρίμπα Μαρία- Χρυσή, Στανιού Χ. ΄Ελενα , Σωκράτους Δήμητρα, Τίγκα Τούλα, Τσακίρη- Παπαθανασίου Λητώ, Τσιλιμένη Τασούλα, Φουκαλά Συνοδή, Φούρκα Πέγκυ, Φώτου Γιώτα, Χαμονικολάου Σοφία και Ψύλλου (Αγο)Ρίτσα.

Ποικιλία θεμάτων και δράσεων

Στο «2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), εκτός από τις δράσεις για το βιβλίο, τη δική τους θέση έχουν το θέατρο, η και ο χορός (λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες δράσεις θα ανακοινωθούν σε νεότερο δελτίο).

Αλληλεγγύη, υποστήριξη, εθελοντισμός

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λειτουργήσει bazaar με πασχαλινά είδη που έχουν δημιουργήσει μητέρες – μέλη συλλόγων γονέων, υπέρ της “Κιβωτού του Κόσμου” του Βόλου. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήση ή να στέλνουν μήνυμα στον πενταψήφιο αριθμό «19828», (με κόστος 2,48€ κλήση/sms συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), για την ενίσχυση των προσπαθειών του συγκεκριμένου φορέα.

Σημαντική η ανταπόκριση εθελοντών 

Σημαντική ήταν στο μεταξύ, μετά από κάλεσμα της Ένωσης, η ανταπόκριση εθελοντών τόσο από φοιτητές/ φοιτήτριες του Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, όσο και εκπροσώπων συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών και μεμονωμένων προσώπων, ενώ σημαντική θεωρείται η συμβολή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, του Σώματος Οδηγών, όπως και των Προσκόπων.

Σε ό,τι αφορά στο αλλά και όσοι επιθυμούν επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα στο enwsigonewnvolou@gmail.com, ή να επισκέπτονται το http://enosigoneonvolou.blogspot.gr. Επίσης, το Δ.Σ. της Ένωσης είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για τυχόν διευκρινήσεις: Κουτσερής Ηλίας πρόεδρος 6944168991, Κορομηλής Θέμης αντιπρόεδρος 6980664859, Διανέλλου Έφη γ.γ. 6909141527, Μπίτση Γεωργία ειδική γραμματέας,  6973317677, Βεργίνη- Μανιάτη Ελένη ταμίας 6937771525, Χαρίτου Ευαγγελία έφορος 6983739605, και Λιάνα Πασχούδη έφορος 6977070414 . Υπεύθυνος προγράμματος εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Βόλου, ο φιλόλογος- συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής (leimont@gmail.com, τηλέφωνο 6973-694826).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση