Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ξεκίνησαν σήμερα χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές
Ξεκίνησαν σήμερα χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές

Ξεκίνησαν σήμερα χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές

Χωρίς προβλήμτ ξεκίνησε σήμερα το πρωί η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων στο Ν. με τους 1.501 υποψήφιους να διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής ς, με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα με το θέμα “Φιλία και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης”.

Στα 19 στη Μαγνησία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και δεν αναφέρθηκε το παραμικρό πρόβλημα.

Τα θέματα προς τους υποψήφιους δόθηκαν στις 8.30 το πρωί για όσους δίνουν με το νέο σύστημα και στις 8.45 για όσους εξετάζονται με το παλιό σύστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τους εξεταζόμενους λίγοι δεν προσήλθαν για τις εξετάσεις.

Οι μαθητές, αποφορτισμένοι από το άγχος άρχισαν να γράφουν πριν τις 9 το πρωί και οι πρώτοι υποψήφιοι παρέδωσαν γραπτά, λίγο μετά τις 10.30.

Η Αικατερίνη Γαρυφάλλου, διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου και πρόεδρος του εξεταστικού υ, ανέφερε ότι η διαδικασία ξεκίνησε και εξελίχθηκε ομαλά, όπως και κάθε χρόνο.

«Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι πλέον ρουτίνα για μας και είναι κάτι που κάνουν καλά οι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», δήλωσε η διευθύντρια.

Τα θέματα ήρθαν στο εξεταστικό στις 8.40 και στις 8.55 το πρωί έγραφαν όλοι οι υποψήφιοι, ενώ το θέμα ήταν κοινό για τους υποψήφιους με το νέο και με το παλαιό σύστημα Πανελλαδικών, τόνισε.

Ο Ανδρέας Συκιώτης διευθυντής της 2ου ΓΕΛ Βόλου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Πανελληνίων Εξετάσεων στο Ν. Μαγνησίας, δήλωσε ότι η πρώτη μέρα κύλισε πολύ ομαλά, τα θέματα γνωστοποιήθηκαν σχετικά νωρίς και μοιράστηκαν στους υποψήφιους. Από την ενημέρωση που υπήρξε απ' όλα τα , δεν υπήρξαν προβλήματα, οι απόντες ήταν περιορισμένοι, σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων, ενώ το θέμα ήταν πολύ προσιτό – επίκαιρο και δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους μαθητές. Όπως ανέφερε το προσιτό θέμα μειώνει το άγχος των μαθητών και ήταν μια καλή έναρξη, ώστε να δώσουν τις δυνάμεις τους στα υπόλοιπα μαθήματα που είναι πολύ απαιτητικά.

Ο Δημήτρης Τσουλκανάκης, διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Βόλου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Πανελληνίων Εξετάσεων στο Ν. Μαγνησίας, τόνισε ότι στη Μαγνησία, με το νέο σύστημα συμμετείχαν 13566 υποψήφιοι και οι απόντες ήταν 26 (1382 σύνολο), ενώ με το παλιό σύστημα Πανελλαδικών, από τους 95 υποψήφιους απουσίασαν οι 11 και εξετάσεις έδωσαν οι 84.

Σύμφωνα με το μέλος της Κ.Ε. εξετάσεων, επειδή το θέμα ήταν βατό, σε επίπεδο Μαγνησίας, έγινε μόλις μια διευκρινιστική ερώτηση σε ένα από τα 19 που λειτούργησαν, που απαντήθηκε σύντομα.

Αύριο Τρίτη ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους για τους 391 υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων.

3o lykeio1ο gymnasio

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση