Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Βραβείο στους νικητές του διαγωνισμού «Juvenes Translatores»
Βραβείο στους νικητές του διαγωνισμού «Juvenes Translatores»

Βραβείο στους νικητές του διαγωνισμού «Juvenes Translatores»

Ο  κίντερ Έτινγκερ, αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους, απονέμει σήμερα και δίπλωμα στους 28 νικητέςτου ετήσιου διαγωνισμού μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Juvenes Translatores».Είκοσι οκτώ  μαθητές Λυκείου, ένας από κάθε μέλος (από την η Αγγελική Χριστοδουλάκη –  ενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής), νίκησαν σε διαγωνισμό με περισσότερους από 3. 240 συμμετέχοντες 728 σχολείων από ολόκληρη την Ευρώπη.

Όλοι τους μετέφρασαν ένα μονοσέλιδο κείμενο με θέμα τις γλώσσες και τη μετάφραση.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούσαν να επιλέξουν οποιονδήποτε από τους 552 δυνατούς συνδυασμούς ανάμεσα στις 24 επίσημες γλώσσες της .

Φέτος, οι μαθητές μετέφρασαν σε 152 γλωσσικούς συνδυασμούς, μεταξύ των οποίων από τα ελληνικά στα λετονικά και από τα βουλγαρικά στα πορτογαλικά.

Όλοι οι νικητές επέλεξαν να μεταφράσουν προς τη μητρική τους ή προς τη που κατέχουν καλύτερα, όπως ακριβώς και οι επίσημοι μεταφραστές των θεσμικών οργάνων της .

Οι μεταφράσεις ελέγχθηκαν από τους μεταφραστές της Επιτροπής. Ο διαγωνισμός «Juvenes Translatores» («νεαροί μεταφραστές» λατινιστί) επιβραβεύει τους καλύτερους νεαρούς μεταφραστές στην ΕΕ.

Η Μεταφραστική Υπηρεσία της Επιτροπής διοργανώνει τον εν λόγω διαγωνισμό κάθε χρόνο από το 2007 για να προωθήσει την εκμάθηση γλωσσών στα σχολεία και να δώσει στους νέους μια γεύση από το επάγγελμα του μεταφραστή.

Η τελετή βράβευσης θα μεταδοθεί ζωντανά και τα ονόματα των νικητών είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση