Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Βραβείο εύφημης μνείας από το Λύκειο Ελληνίδων
Βραβείο εύφημης μνείας  από το Λύκειο Ελληνίδων

Βραβείο εύφημης μνείας από το Λύκειο Ελληνίδων

 Της «Μρίς Μαύρου-κέκου», σε μαθήτρια Λυκείου της περιοχής μας που αρίστευσε

Συνεχίζεται και φέτος για δεύτερη χρονιά η θέσπιση του υ «Μαρίας Μαύρου-κέκου» που αποφάσισε πέρυσι το διοικητικό συμβούλιο του Λυκείου  των Ελληνίδων Βόλου,  αποδεχόμενο σχετική πρόταση  του επίτιμου μέλους του, του Γιώργου Γκέκου,  ομότιμου  καθηγητή  του υ Ζυρίχης και  έγκριτου  μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελβετίας.

Η απονομή του ετήσιου συμβολικού υ επιδίδεται σε μαθήτρια Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου  της περιοχής που αρίστευσε ή εισήχθη διακρινόμενη  σε πανεπιστημιακή σχολή στην Ελλάδα και  συμμετέχει στις δραστηριότητες του σωματείου.

Το βραβείο της ονομαστικής εύφημης μνείας, επιδίδεται σε δημόσια τελετή, κάθε φθινόπωρο, συνοδευόμενο  από χρηματικό έπαθλο  ύψους 1.000 ευρώ,  το οποίο χορηγεί για το σκοπό αυτό ο βολιώτης Γιώργος Γκέκος στη μνήμη της ς του, Μαρίας Μαύρου-Γκέκου, πολύτιμης συνεργάτιδος του Λ.Ε.Β. στη διάρκεια του 1948-1963.

Κύριος σκοπός της αθλοθέτησης αυτού του βραβείου είναι η προ της μόρφωσης και της έρευνας καθώς επίσης και η προσήλωση των νέων στις αξίες της νεότερης ελληνικής κληρονομιάς, που το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με σεβασμό και προσήλωση υπηρετεί από το 1920.

Η φετινή τελετή θα πραγματοποιηθεί,  το προσεχές Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ.  στο μουσειακό χώρο του ΛΕΒ (Κοραή 79), κατά την οποία εκτός από την επίδοση της εύφημης μνείας από το ΛΕΒ στη βραβευόμενη μαθήτρια,   θα είναι παρών ο χορηγός του βραβείου, Γιώργος Γκέκος, ο οποίος  στο πλαίσιο σχετικής ς του θα επιδώσει το παραπάνω χρηματικό έπαθλο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση