Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Βραβείο εύφημης μνείας από το Λύκειο Ελληνίδων
Βραβείο εύφημης μνείας  από το Λύκειο Ελληνίδων

Βραβείο εύφημης μνείας από το Λύκειο Ελληνίδων

 Της «Μαρίας Μαύρου-Γκέκου», σε Λυκείου της περιοχής μας που αρίστευσε

Συνεχίζεται και φέτος για δεύτερη χρονιά η θέσπιση του βραβείου «Μαρίας Μαύρου-Γκέκου» που αποφάσισε πέρυσι το διοικητικό συμβούλιο του Λυκείου  των Ελληνίδων Βόλου,  αποδεχόμενο σχετική πρόταση  του επίτιμου μέλους του, του Γιώργου Γκέκου,  ομότιμου  καθηγητή  του Πολυτεχνείου Ζυρίχης και  έγκριτου  μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελβετίας.

Η απονομή του ετήσιου συμβολικού βραβείου επιδίδεται σε Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου  της περιοχής που αρίστευσε ή εισήχθη διακρινόμενη  σε πανεπιστημιακή σχολή στην Ελλάδα και  συμμετέχει στις δραστηριότητες του σωματείου.

Το της ονομαστικής εύφημης μνείας, επιδίδεται σε δημόσια , κάθε φθινόπωρο, συνοδευόμενο  από χρηματικό έπαθλο  ύψους 1.000 ,  το οποίο χορηγεί για το σκοπό αυτό ο βολιώτης Γιώργος Γκέκος στη μνήμη της μητέρας του, Μαρίας Μαύρου-Γκέκου, πολύτιμης συνεργάτιδος του Λ.Ε.Β. στη διάρκεια του 1948-1963.

Κύριος σκοπός της αθλοθέτησης αυτού του βραβείου είναι η προαγωγή της μόρφωσης και της έρευνας καθώς επίσης και η προσήλωση των νέων στις αξίες της νεότερης ελληνικής κληρονομιάς, που το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με σεβασμό και προσήλωση υπηρετεί από το 1920.

Η φετινή θα πραγματοποιηθεί,  το προσεχές Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ.  στο μουσειακό χώρο του ΛΕΒ (Κοραή 79), κατά την οποία εκτός από την επίδοση της εύφημης μνείας από το ΛΕΒ στη βραβευόμενη μαθήτρια,   θα είναι παρών ο χορηγός του βραβείου, Γιώργος Γκέκος, ο οποίος  στο πλαίσιο σχετικής ομιλίας του θα επιδώσει το παραπάνω χρηματικό έπαθλο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση