Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Βραβείο εύφημης μνείας από το Λύκειο Ελληνίδων
Βραβείο εύφημης μνείας  από το Λύκειο Ελληνίδων

Βραβείο εύφημης μνείας από το Λύκειο Ελληνίδων

 Της «Μρίας Μαύρου-Γκέκου», σε Λυκείου της περιοχής μας που αρίστευσε

Συνεχίζεται και φέτος για δεύτερη χρονιά η θέσπιση του υ «Μαρίας Μαύρου-Γκέκου» που αποφάσισε πέρυσι το διοικητικό συμβούλιο του Λυκείου  των Ελληνίδων ,  αποδεχόμενο σχετική πρόταση  του επίτιμου μέλους του, του Γιώργου Γκέκου,  ομότιμου  καθηγητή  του υ Ζυρίχης και  έγκριτου  μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελβετίας.

Η απονομή του ετήσιου συμβολικού υ επιδίδεται σε Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου  της περιοχής που αρίστευσε ή εισήχθη διακρινόμενη  σε πανεπιστημιακή σχολή στην Ελλάδα και  συμμετέχει στις δραστηριότητες του σωματείου.

Το βραβείο της ονομαστικής εύφημης μνείας, επιδίδεται σε δημόσια τελετή, κάθε φθινόπωρο, συνοδευόμενο  από χρηματικό έπαθλο  ύψους 1.000 ευρώ,  το οποίο χορηγεί για το σκοπό αυτό ο βολιώτης Γιώργος Γκέκος στη μνήμη της μητέρας του, Μαρίας Μαύρου-Γκέκου, πολύτιμης συνεργάτιδος του Λ.Ε.Β. στη διάρκεια του 1948-1963.

Κύριος σκοπός της αθλοθέτησης αυτού του βραβείου είναι η προαγωγή της μόρφωσης και της ς καθώς επίσης και η προσήλωση των νέων στις αξίες της νεότερης ελληνικής κληρονομιάς, που το Λύκειο των Ελληνίδων με σεβασμό και προσήλωση υπηρετεί από το 1920.

Η φετινή τελετή θα πραγματοποιηθεί,  το προσεχές Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ.  στο μουσειακό χώρο του ΛΕΒ (Κοραή 79), κατά την οποία εκτός από την επίδοση της εύφημης μνείας από το ΛΕΒ στη βραβευόμενη μαθήτρια,   θα είναι παρών ο χορηγός του βραβείου, Γιώργος Γκέκος, ο οποίος  στο πλαίσιο σχετικής ς του θα επιδώσει το παραπάνω χρηματικό έπαθλο.

"Αλιεύοντας" την είδηση