Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

“Μια νέα σχολική χρονιά άρχισε με προσδοκίες και ελπίδες για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες στην περιοχή μας. Φέτος, η Κυβέρνηση κατέβαλε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε η νέα χρονιά να ξεκινήσει με τα λιγότερα προβλήματα. Με τον έγκαιρο προγραμματισμό των μετακινήσεων, την ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών,τα βιβλία έτοιμα από το καλοκαίρι για να διανεμηθούν εγκαίρως. Παράλληλα, ανανεώθηκαν τα ωρολόγια προγράμματα, το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και η διδακτέα ύλη, ενώ τα λειτουργικά έξοδα έχουν ήδη καλυφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.”

Τα παραπάνω δηλώνουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Α.Μεϊκόπουλος, Κ. Παπανάτσιου και Μ. Μπαλής, από κοινού με την Επιτροπή Παιδείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, για την νέα σχολική χρονιά 2016-2017 και προσθέτουν:”Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική εκπαίδευση που με τις νέες ρυθμίσεις ενδυναμώθηκε ο ρόλος της.

Στόχος και όραμά μας είναι ένα σχολείο δημοκρατικό, δημιουργικό που θα στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, ένα σχολείο ισότητας, συνεργασίας και ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών/ριών που θα οικοδομεί τη γνώση χωρίς να υπηρετεί τον άκρατο ανταγωνισμό και τη βαθμοθηρία.

Γνωρίζουμε τις τεράστιες προσπάθειες που απαιτούνται από όλους μας για να επιτύχουμε τους στόχους για ανάπτυξη του δημόσιου σχολείου μέσα στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία και την υποβάθμισή του μετά από μια πεντάχρονη περιστολή δαπανών, απολύσεις εκπαιδευτικών και κλεισίματος σχολικών μονάδων.

Δεχόμαστε την πρόκληση και δηλώνουμε παρόντες στον αγώνα γιατί η επιτυχία του είναι κέρδος όλης της κοινωνίας.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή σχολική χρονιά με υγεία και επιτυχία όλων των στόχων τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους γονείς και τους μαθητές.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση