Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Βιωματική Δράση “Έχω Δικαίωμα”
Βιωματική Δράση “Έχω Δικαίωμα”

Βιωματική Δράση “Έχω Δικαίωμα”

Με απόλυτη επιτυχία, ο Όμιλος Inner Wheel διοργάνωσε την Βιωματική Δράση “Έχω Δικαίωμα”, για Παιδιά Νηπιαγωγείου, Α και Β τάξης Δημοτικού (από 5-7 ετών), το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Στην συμμετείχε με διαδραστικό το «Μικτό Εργαστήρι Μουσικής & Ψυχοσυναισθηματικής Ανάπτυξης», όπου υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών και με τους εκπαιδευόμενους του για περισσότερες από δύο ώρες, μαζί με τους μικρούς προσκεκλημένους έπαιξαν πολλά παιχνίδια, έφτιαξαν το δικό τους με θέμα τα παιδικά δικαιώματα και φυσικά έγιναν όλοι μαζί μια ομάδα γεμάτη κέφι και χαρά.

Το Μικτό Εργ. Μουσικής Ψυχοσυναισθηματικής Ανάπτυξης, βοήθησε τα παιδιά , μέσα από παιχνίδια αναγνώρισης και έκφρασης συναισθημάτων, βιωματικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες και την ηλικία των παιδιών, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους και όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Ήταν ένα μοναδικό Σάββατο γεμάτο , χρώματα, παιχνίδια και παραμύθια!

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις ήταν ελεύθερη, ενώ προαιρετικά έγινε και συλλογή πλαστικών καπακιών τα οποία και θα προσφερθούν στο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων . Μαγνησίας “Ιππόκαμπος’’.

Το International Inner Wheel είναι η μεγαλύτερη Εθελοντική Οργάνωση γυναικών Προσφοράς στον κόσμο. Από την εποχή της ίδρυσής του το 1924 το Inner Wheel συνεχίζει να αναπτύσσεται καθώς δημιουργούνται νέοι Όμιλοι σε πολλές χώρες. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από ,000 μέλη σε περισσότερες από 103 χώρες και γεωγραφικές θέσεις .

Τα μέλη του Inner Wheel είναι άτομα ευαισθητοποιημένα και μέσω της φιλίας, της προσφοράς και της διεθνούς κατανόησης, βοηθούν να αλλάξουν ζωές προς το καλύτερο.

Ο Όμιλος Inner Wheel δραστηριοποιείται στην πόλη από το 1997 προσφέροντας και στήριξη σε άτομα που το χρειάζονται.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση