Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας με αστροβραδιά
Το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας  με αστροβραδιά

Το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας με αστροβραδιά

Το φετινό 20ό αρχίζει με την καθιερωμένη ετήσια αστροβραδιά στα Πηλίου, που θα γίνει αύριο Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019. ια όσους δεν διαθέτουν δικό τους μέσο μπορούν να έλθουν με το λεωφορείο που θα ναυλώσει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, το οποίο θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. ακριβώς από το 1ο Βόλου (Κύπρου 48, Παγκύπριο Διδακτήριο).

Η αστροβραδιά θα γίνει στο 2ο πάρκινγκ αυτοκινήτων προς το χιονοδρομικό , όπου  θα στηθούν τα πολυάριθμα τηλεσκόπια των Μελών της Εταιρείας για να παρατηρήσουν μέσω αυτών οι συμμετέχοντες τους πλανήτες και τους αστέρες του ουρανού, τα σμήνη των , τα νεφελώματα και τους αλαξίες, Παράλληλα ένα μέλος της Εταιρείας θα δείχνει με λέιζερ στον ουρανό τους διάφορους αστέρες και αστερισμούς με την ιστορία και τη μυθολογία τους.

Μετά το πέρας της αστροβραδιάς, κατά τις 11:00 μ.μ. θα κατευθυνθούν όλοι προς το Χάνι του Ζήση όπου θα συμμετάσχουν σε κοινή συνεστίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί μια ολιγόλεπτη διαστημική βιντεοταινία. Δηλώσεις συμμετοχής και άλλες πληροφορίες στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210-46.253 24.210-51.061.

Από την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, αρχίζουν τα μαθήματα του 20ού Θερινού Σχολείου Αστρονομίας, 7:00 μ.μ. για το Παρατηρησιακό Τμήμα και 9:00 για τα άλλα δύο τμήματα των αρχαρίων και των προχωρημένων.

Οι εγγραφές στα τμήματα αυτά θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα. Ο χώρος των μαθημάτων θα είναι το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78, Ματσάγγου). Ολόκληρο το πρόγραμμα του εβδομαδιαίου αυτού Θερινού Σχολείου είναι αναρτημένο στην ιστοσσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr , Η συνολική συμμετοχή για όλα τα μαθήματα είναι 15 .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση