Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας με αστροβραδιά
Το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας  με αστροβραδιά

Το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας με αστροβραδιά

Το φετινό 20ό Θερινό Σχολείο Αστρονομίας αρχίζει με την καθιερωμένη ετήσια αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου, που θα γίνει αύριο Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019. Για όσους δεν διαθέτουν δικό τους μέσο μπορούν να έλθουν με το λεωφορείο που θα ναυλώσει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, το οποίο θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. ακριβώς από το 1ο Λύκειο Βόλου (Κύπρου 48, Παγκύπριο Διδακτήριο).

Η αστροβραδιά θα γίνει στο 2ο πάρκινγκ αυτοκινήτων προς το χιονοδρομικό κέντρο, όπου  θα στηθούν τα πολυάριθμα των Μελών της Εταιρείας για να παρατηρήσουν μέσω αυτών οι συμμετέχοντες τους πλανήτες και τους αστέρες του ουρανού, τα σμήνη των , τα νεφελώματα και τους Γαλαξίες, Παράλληλα ένα μέλος της Εταιρείας θα δείχνει με λέιζερ στον ουρανό τους διάφορους αστέρες και αστερισμούς με την και τη μυθολογία τους.

Μετά το πέρας της αστροβραδιάς, κατά τις 11:00 μ.μ. θα κατευθυνθούν όλοι προς το Χάνι του Ζήση όπου θα συμμετάσχουν σε κοινή συνεστίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί μια ολιγόλεπτη διαστημική βιντεοταινία. Δηλώσεις συμμετοχής και άλλες πληροφορίες στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210-46.253 24.210-51.061.

Από την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, αρχίζουν τα μαθήματα του 20ού Θερινού Σχολείου Αστρονομίας, ώρα 7:00 μ.μ. για το Παρατηρησιακό Τμήμα και ώρα 9:00 για τα άλλα δύο τμήματα των αρχαρίων και των προχωρημένων.

Οι εγγραφές στα τμήματα αυτά θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα. Ο χώρος των μαθημάτων θα είναι το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78, κτίριο Ματσάγγου). Ολόκληρο το πρόγραμμα του εβδομαδιαίου αυτού Θερινού Σχολείου είναι αναρτημένο στην ιστοσσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr , Η συνολική συμμετοχή για όλα τα μαθήματα είναι 15 ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση