Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Το Ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι
Το Ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι

Το Ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι

Το Ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο Βόλο, απο τις Εκδόσεις Πηγή, το Public , τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια “Προμηθέας” και ρη συγγραφέα  Ελένη Λαμπράκη  στην παρουσίαση του παιδικού μυθιστορήματος με τίτλο “Το Ταξίδι της Νεφέλης στο Προϊστορικό Διμήνι”, στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου “Προμηθέας”.

Ακολουθώντας το πνεύμα του υ και με αφορμή το κάλεσμα αυτό, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. “Ιππόκαμπος”, η αθλητική ακαδημία “ΑΤΛΑΣ” Βόλου, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου (ΕΟΣ) θα πλαισιώσουν την παρουσίαση με αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, βασισμένες στη θεματική “ΕΥ ΑΩΝΙΖΕΣΘΑΙ”.

Από το οπισθόφυλλο του υ

Και τι δεν θα ‘δινε ο Κεραυνός για να μπορούσε να πετάξει!

Καθόταν με τις ώρες και παρατηρούσε το πέταγμα των πουλιών και τα παιχνιδίσματά τους. Τα θαύμαζε, ονειρευόταν την ελευθερία τους. Ζήλευε τον αετό που ζούσε ψηλά στις κορυφές, τους γλάρους που παίζανε στον αφρό της ς, τα χελιδόνια που ταξίδευαν για κάπου, ποιος ξέρει πού, και ξανάρχονταν με τις ζέστες. Ακόμα και τις μέλισσες ζήλευε, που αν κι ήταν τόσο μικρές, είχαν φτερά για να πετάξουν.

Μια μέρα τό ‘βαλε πείσμα. Είπε: «Εγώ θα πετάξω!».

Πήρε υφάσματα από το σπίτι, βελόνες και δεσίματα, και πήρε τους δρόμους να βρει τον φίλο του, τον Άνεμο. Είχαν συνεννοηθεί αποβραδίς να πάνε στη λίστρα, ένα μέρος λίγο έξω απ' το χωριό, όπου μαζεύονταν όλα τα παιδιά και… γλιστρούσαν. Εκεί υπήρχε ένας μεγάλος βράχος, πλατύς κι απότομα κατηφορικός, που ήταν ό,τι έπρεπε για να πάρει φόρα και να πετάξει.
Με σύμμαχό του τον Άνεμο, σίγουρα θα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα!

Η Νεφέλη επισκέπτεται με την τάξη της το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, όπου θα τους ξεναγήσει η Αγγελική, που ξετυλίγει μυστήρια και ζωντανεύει ιστορίες.
Εκεί, θα ταξιδέψει με τη φαντασία της στο προϊστορικό Διμήνι, που μαζί με τους φίλους της μιας άλλης εποχής, με τον Κεραυνό και την Ηλιαχτίδα, θα βρεθεί σε άγνωστα μέρη, θ' ανακαλύψει κρυμμένα μυστικά και θα ζήσει απρόσμενες περιπέτειες.

Η συγγραφέας

Η Ελένη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βόλο. Σπούδασε στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης και στο τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου της Mons-Hainaut στο Βέλγιο, ως υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).

Είναι πτυχιούχος επίσης της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος του δεύτερου έτους του μεταπτυχιακού στον τομέα της Δογματικής.

Συνέχισε την παιδαγωγική της κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή και Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια και ημερίδες επιμόρφωσης καθηγητών σχετικά με τη διδακτική και τα παιδαγωγικά.

Μουσική παιδεία (πιάνο-χορωδία) έλαβε στο Εθνικό Ωδείο Βόλου και στη Σχολή της Έλλης Αδάμ.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στην ιδιωτική καθώς και στη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια γαλλικών.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Με το βιβλίο μου «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι» θέλησα να ζωντανέψω τα στενά σοκάκια του αρχαίου αυτού οικισμού με χαρούμενες φωνές παιδιών που τρέχουν, παίζουν, γελούν και φτιάχνουν τη δική τους ιστορία.

Ο γεμίζει ήχους, μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής κι όλα στροβιλίζονται σ' ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Μελετώντας τη Νεολιθική Εποχή στο Σέσκλο και στο Διμήνι, κάθε φορά θαυμάζω αυτόν τον απίστευτα λαμπρό πολιτισμό!” αναφέρει η συγγραφέας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση