Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Την Παρασκευή τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών
Την Παρασκευή τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Την Παρασκευή τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Η ντίστροφη μέτρηση γι τον πρώτο σταθμό στον δρόμο προς την ξεκίνησε για τους 103.402 υποψηφίους για 69.985 θέσεις σε πανεπιστήμια και . Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, την προσεχή Παρασκευή 17 Ιουνίου οι βαθμοί θα αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (της ομάδας Β΄) που διεκδικούν μία θέση σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οι υποψήφιοι θα μπορούν μετά την επίσημη ώρα ανάρτησης (πιθανότατα 1 μ.μ.) να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στη διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Φέτος είναι ιδιαίτερη χρονιά για τις , καθώς υπάρχουν δύο ιδιαιτερότητες, που δυσχεραίνουν τη σύγκριση με τις βάσεις του 2015. Η πρώτη είναι ότι τα μαθήματα μειώθηκαν σε 4 (ή 5 κατά περίπτωση) από 6, ενώ η δεύτερη ότι φέτος, σε αντίθεση με έως πέρυσι, δεν θα μετρήσουν οι προφορικοί βαθμοί στη διαμόρφωση των τελικών μορίων εισαγωγής.

Στοιχείο που πιέζει πτωτικά τις βάσεις, αφού η πλειονότητα των υποψηφίων έχει καλύτερους προφορικούς ενδοσχολικούς βαθμούς από εκεί των πανελλαδικών, και ο προφορικός βαθμός συνέβαλλε έως πέρυσι σε αύξηση μορίων μέχρι 600 μόρια.

Τα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα επιβεβαιώνουν αυτό που είχε διαφανεί από τις πρώτες ημέρες εξετάσεων. Τα θέματα επέτρεψαν σε έναν μέτρια προετοιμασμένο υποψήφιο να ξεπεράσει εύκολα το 10 και να προσεγγίσει το 12. Αυτό, θα προκαλέσει υπερ υποψηφίων σε μεταξύ 10 και 14.

Οι βάσεις στις σχολές υψηλής ζήτησης αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή ελαφρώς πτωτικά, αν με το επιστημονικό πεδίο. Αντίρροπα λειτουργεί η απουσία του προφορικού βαθμού, που βελτίωνε τις επιδόσεις των γραπτών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση