Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης & πράσινου επαγγελματικού προσανατολισμού στη συνάντηση του βουλευτή Γ. Δημαρά με τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη
Θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης & πράσινου επαγγελματικού προσανατολισμού  στη συνάντηση του βουλευτή Γ. Δημαρά  με τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη

Θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης & πράσινου επαγγελματικού προσανατολισμού στη συνάντηση του βουλευτή Γ. Δημαρά με τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη

 

Την Παρασκευή 27.11.2015 έγινε συνάντηση του βουλευτή Γιώργου  Δημαρά με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.  Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με την θετική ανταπόκριση του υπουργού στα αιτήματα που τέθηκαν από τον βουλευτή σχετικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕ) και τον Οικολογικό επαγγελματικό προσανατολισμό.

Αναφορικά με την συνέχιση της χρηματοδότησης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) το Υπουργείο θα προχωρήσει στην έκδοση της απαραίτητης ετήσιας εγκυκλίου.

Επίσης, σύμφωνη εξέφρασε ο Υπουργός για το αίτημα της δημιουργίας ενιαίου αυτοτελούς Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΥΠΑΙΘ για τις δύο βαθμίδες (Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), που σήμερα είναι κατατετμημένες σε διαφορετικές διευθύνσεις του ΥΠΑΙΘ, υπό τη σκέπη της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών. Η αναμόρφωση του Οργανογράμματος με το νέο τμήμα δεν δημιουργεί  πρόσθετο οικονομικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται καλύτερος συντονισμός της ΠΕ.

Αναφορικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που γίνεται μεν εντός ωρολογίου προγράμματος αλλά προαιρετικά από τους/τις διδάσκοντες/ουσες, εκφράστηκε η πρόθεση επέκτασης των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της λεγόμενης «ευέλικτης ζώνης» για κάθε τάξη του Δημοτικού Σχολείου και σε υποχρεωτική και όχι μόνο εθελοντική βάση.

Αναφορικά με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ζητήθηκε  η εισαγωγή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου και του Λυκείου (μία ή δύο εβδομαδιαίες ώρες, που σήμερα γίνεται σε εθελοντική βάση απογευματινές ώρες) .

Η μέθοδος διδασκαλίας και η επιστημονικών εγχειριδίων χαμηλού κόστους (π.χ. e-learning) και χωρίς επιβάρυνση του σχολικού προγράμματος Γυμνασίων-Λυκείων πάνω σε θέματα σχετικά με την αειφορία, την διαχείριση των φυσικών πόρων, την και τις νέες περιβαλλοντικές θα συζητηθεί από ειδική επιστημονική ομάδα που θα συσταθεί στα πλαίσια της λειτουργίας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Τη σύμφωνη του υπουργού βρήκε η πρόταση του Γιώργου Δημαρά για την ανάγκη της εναρμόνισης της εκπαίδευσης με το νέο παραγωγικό μοντέλο που προωθεί η . Ενόψη της αναδιάρθρωσης των γνωστικών αντικειμένων στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση προβλέπεται η επέκταση των ειδικοτήτων περιβάλλοντος και των σύγχρονων  τεχνολογιών στα ΓΕΛ, τα ΕΠΑΛ και τις , καθώς και η λειτουργία Αγροτικών Σχολών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποτελέσματα Προαγωγικών εξετάσεων Κempo Karate 2021 #ΚempoKarate - https://t.co/494MBUSP8k -

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

"Αλιεύοντας" την είδηση