Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Τεράστια τα κενά σε εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά!
Τεράστια τα κενά σε εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά!

Τεράστια τα κενά σε εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά!

Τραγικά έχει ολιγωρήσει η στον προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς, παρόλο που θεωρείται -ελλείψει πόρων- πολύ δύσκολη η κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία. Το επιτελείο του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη δεν έχει ακόμη υποβάλει στο για αναπληρωτών, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή η πρόταση είχε ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Ειδκότερα, η προσπάθεια κάλυψης των ελλείψεων εκπαιδευτικών και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες θα είναι φέτος ιδιαίτερα δύσκολη καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει «πάρει» συνολικά 4.000 .

Όμως, εξ αυτών οι 1.500 δόθηκαν στους διαθέσιμους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, που επέστρεψαν στις θέσεις τους.

Έτσι, απομένουν περί τις 2.500 θέσεις, με να υπολογίζεται ότι τα κενά θα υπερβούν τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014. Πέρυσι το Σεπτέμβριο η ξεκίνησε με 22.000 κενά, πολλά εκ των οποίων καλύφθηκαν από το πρόγραμμα , το οποίο, όμως, τώρα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο μέχρι να γίνει ο προγραμματισμός του επόμενου.

Για τον προγραμματισμό αυτό απαιτείται η υποβολή προτάσεων, η οποία ακόμη δεν έχει γίνει. Τα αιτήματα για μεταφορά κονδυλίων από άλλη δράση του ίδιου προγράμματος για το 2014, οι θα έπρεπε να έχουν ήδη κατατεθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Το ίδιο θα έπρεπε να γίνει εάν η Ελλάδα θελήσει να πάρει κονδύλια από εμπροσθοβαρή προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ του 2015. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι οι προτάσεις θα υποβληθούν από Δευτέρα. Ωστόσο, για την έγκριση των προτάσεων θα απαιτηθεί χρόνος, με η καθυστέρηση να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ορθή της νέας σχολικής χρονιάς που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση