Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Τεράστια τα κενά σε εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά!
Τεράστια τα κενά σε εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά!

Τεράστια τα κενά σε εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά!

Τργικά έχει ολιγωρήσει η κυβέρνηση στον προγρμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς, παρόλο που θεωρείται -ψει πόρων- πολύ δύσκολη η κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα . Το επιτελείο του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη δεν έχει ακόμη υποβάλει στο ΕΣΠΑ για αναπληρωτών, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή η πρόταση είχε ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Ειδκότερα, η προσπάθεια κάλυψης των ψεων εκπαιδευτικών και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες θα είναι φέτος ιδιαίτερα δύσκολη καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει «πάρει» συνολικά 4.000 .

Όμως, εξ αυτών οι 1.500 δόθηκαν στους διαθέσιμους και διοικητικούς υπαλλήλους, που επέστρεψαν στις θέσεις τους.

Έτσι, απομένουν περί τις 2.500 θέσεις, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι τα κενά θα υπερβούν τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014. Πέρυσι το Σεπτέμβριο η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 22.000 κενά, πολλά εκ των οποίων καλύφθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο, όμως, τώρα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο μέχρι να γίνει ο προγραμματισμός του επόμενου.

Για τον προγραμματισμό αυτό απαιτείται η υποβολή προτάσεων, η οποία ακόμη δεν έχει γίνει. Τα αιτήματα για μεταφορά κονδυλίων από άλλη δράση του ίδιου προγράμματος για το 2014, οι θα έπρεπε να έχουν ήδη κατατεθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Το ίδιο θα έπρεπε να γίνει εάν η Ελλάδα θελήσει να πάρει κονδύλια από εμπροσθοβαρή προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ του 2015. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι οι προτάσεις θα υποβληθούν από Δευτέρα. Ωστόσο, για την έγκριση των προτάσεων θα απαιτηθεί χρόνος, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ορθή προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση