Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Σύσκεψη για ίδρυση και λειτουργία δύο Θερινών Σχολείων
Σύσκεψη για ίδρυση και λειτουργία δύο Θερινών Σχολείων

Σύσκεψη για ίδρυση και λειτουργία δύο Θερινών Σχολείων

Σύσκεψη με ντικείμενο την ίδρυση κι λειτουργία δύο Θερινών Σχολείων, το πρώτο στο παράρτημα του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου για το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας και το δεύτερο στο παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου για το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Είχε προηγηθεί αποστολή σχετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , προς το Δήμο Βόλου, με σκοπό την ίδρυση των δύο Θερινών Σχολείων. Η εισήγηση βασίστηκε σε σχετική πρόταση των Διευθυντών των Καταστημάτων Κράτησης και των Διευθυντών των Σχολείων στα οποία λειτουργούν τα παραρτήματα κατόπιν εκδήλωσης έντονου ενδιαφέροντος από περίπου 35 έγκλειστους μαθητές.

Τα αντικείμενα τα οποία προτείνεται να διδαχθούν, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ενδιαφερόμενων, είναι τα εξής: καλλιτεχνικά, γυμναστική, θεατρολογία, κομμωτική, σκάκι, φωτογραφία, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, διαχείριση αγροτικών πόρων και άλλα έχοντα σχέση κυρίως με τον πολιτισμό.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εξέφρασε την άποψή του ότι η ίδρυση των θερινών σχολείων είναι επιτακτική καθόσον αυτά θα προάγουν την παιδεία και τον πολιτισμό στο χώρο διαβίωσης των και θα αποτελέσουν πυρήνες μετάδοσης γνώσεων και δεξιοτήτων, οι οποίοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους έγκλειστους στην κατοπινή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Εξήρε το πνεύμα των Διευθυντών των Καταστημάτων Κράτησης και των Διευθυντών και των Υποδιευθυντών των δύο σχολείων λειτουργίας των παραρτημάτων και ευχαρίστησε θερμά την Αντιδήμαρχο Παιδείας για το ενδιαφέρον της. Τέλος τόνισε ότι η ίδρυση και η λειτουργία των Σχολείων αυτών θα πρέπει να αποτελέσει έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και όχι άλλων φορέων.
Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε το ενδιαφέρον της, την απολύτως σύμφωνη γνώμη της και την συμπαράστασή της στην προσπάθεια αυτή, αλλά εντόπισε προτα γραφειοκρατικής φύσης, για τη δπεραίωση των αναγκαίων ενεργειών που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία των Σχολείων.

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων ώστε να προχωρήσει η ίδρυση. Έτσι θα πραγματοποιηθούν σχετικά ερωτήματα στους φορείς οι οποίοι εμπλέκονται με τη χρηματοδότηση, τις εκπαιδευτικών και τις διαδικασίες απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων. Με βάση τα δεδομένα τα οποία θα προκύψουν από τη διερεύνηση αυτή, θα επανεξεταστεί το ζήτημα στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, οι υπάλληλοι της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας Ε. Μουστακίδου και Ε. Αργύρη, οι διευθυντές και υποδιευθυντές του 6ου Γυμνασίου Βόλου κ. Α. Καρέτσος και Α. Μιχόπουλος και του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου κ. Ι. Παπαδόπουλος και κ. Ν. Ρούσση, ο διευθυντής του Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου κ. Β. Αποστολάκης και ο εκπρόσωπος του τούλας. Από την πλευρά του Δήμου Βόλου συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Μποντού-Τοκαλή Γεωργία και ο προϊστάμενος Παιδείας  Π. Κτενάς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση