Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Συνεργασία για εκπαιδευτικά και γονεϊκά θέματα
Συνεργασία για εκπαιδευτικά και γονεϊκά θέματα

Συνεργασία για εκπαιδευτικά και γονεϊκά θέματα

Τη διατήρηση αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας και συνς, σε θέματα εκπαίδευσης καθώς και ανταλλαγής εμπειριών γονεϊκών ζητημάτων, που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά, επιβεβαίωσε συνάντηση που έγινε στον Βόλο, τόσο με τον γενικό πρόξενο της Σερβίας στην Milan Vukosaljevic, όσο και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας και του Πολιτικού Κόμματος των Ελλήνων της Σερβίας, Βασίλη Προβελέγγιο.

Οι δύο άντρες, βρέθηκαν στον Βόλο, μαζί με αντιπροσωπεία τμήματος Παιδείας και Παιδικής Πρόνοιας του Δήμου Βελιγραδίου και συνεργάστηκαν με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δ. Βόλου εωργία Μποντού- Τοκαλή.

Στο πλαίσιο των γενικότερων συναντήσεων των εκπροσώπων των δύο φορέων, παρουσία της αντιδημάρχου Παιδείας, υπήρξε επαφή εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων ονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, με τον πρόεδρο Ηλία Κουτσερή, ο οποίος επικαιροποίησε το πλαίσιο των προτάσεων συνς, που είχαν τεθεί και την προηγούμενη χρονιά, με αφορμή  τη λειτουργία του Σερβικού σχολείου στον Βόλο.

Όπως τονίστηκε, οι πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και συνεργειών, ειδικά σε θέματα εκπαίδευσης, για διεύρυνση της αλληλεπίδρασης, τη βέλτιστη αξιο αναπτυξιακών εργαλείων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, μόνο μπορούν να λειτουργήσουν και στο γονεϊκό περιβάλλον.

Μεταξύ των προτάσεων που τέθηκαν εκ μέρους της Ένωσης, είναι η ενίσχυση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων, με επίκεντρο την ιστορία του Εθνεγέρτη και οραματιστή, Ρήγα Βελεστινλή , καθώς και η ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, προτάσεων κ.λπ. στο επίπεδο της παιδείας, της ιστορίας, της δομής της ς, του πολιτισμού, της κουλτούρας κ.ά.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση