Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Συνέδριο για την τεχνολογική επιχειρηματικότητα
Συνέδριο για την τεχνολογική επιχειρηματικότητα

Συνέδριο για την τεχνολογική επιχειρηματικότητα

Το MIT Enterprise Forum Greece, εγκαινιάζοντας τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα, διοργανώνει το ολοήμερο StartSmart Greece 2016, στο American College of Greece, το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, 2016.

Στόχος του συνεδρίου είναι να κινητοποιήσει, να διασυνδέσει, να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει την ελληνική τεχνολογική επιχειρηματική κοινότητα, συμβάλλοντας  ενεργά στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Οι συμμετέχοντες μέσα από case studies, ανοιχτές συζητήσεις, παράλληλα εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλές ευκαιρίες δικτύωσης θα αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες για την προώθηση της επιχείρησής τους στο επόμενο στάδιο δράσης. Επιπλέον μέσα από τη Startup Expo θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους νικητές και άλλες ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2016.

Οι βασικοί ομιλητές του συνεδρίου, που θα μοιραστούν την πολύτιμη εμπειρία τους και θα μας εμπνεύσουν ενθαρρύνοντας ενεργά την ανάπτυξη της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικής κοινότητας, είναι:

Dr. Leslie Dewan, Co-founder & CEO, Transatomic Power

H 32χρονη Dr. Leslie Dewan ίδρυσε την Transatomic Power, μια εταιρία σχεδιασμού πυρηνικών αντιδραστήρων, μαζί με ένα συμφοιτητή της ενώ ολοκλήρωναν το διδακτορικό τους στον τομέα της Πυρηνικής Μηχανικής, στο Πανεπιστήμιο του ΜΙΤ. Η εταιρία αναπτύσσει έναν αντιδραστήρα που δεσμεύει τα πυρηνικά απόβλητα, μειώνοντας τα ραδιενεργά στοιχεία ενώ παράγει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια χωρίς άνθρακα. Η αισιοδοξία και η εφευρετικότητα των πρώτων ημερών της πυρηνικής ενέργειας της δεκαετίας του 1950 και του 1960 ενέπνευσε τους 2 συνιδρυτές οι οποίοι προσάρμοσαν ένα από τα πρώτα σχέδια πυρηνικού αντιδραστήρα στις ανάγκες των σύγχρονων εφαρμογών. Μεταξύ των «30 People Under 30 Changing the World» (TΙΜΕ Magazine) αλλά και των «30 under 30»  (Forbes), η Leslie αντιμετώπισε πολλές επιχειρώντας να γεφυρώσει ένα κενό 40 χρόνων στην έρευνα της πυρηνικής ενέργειας. Τα στάδια εξέλιξης του πρωτότυπου του 1960 στην τεχνολογία του 21ου αιώνα, η διαδικασία δημιουργίας μιας νεοφυούς τεχνολογικής επιχείρησης αλλά και οι προσπάθειες εύρεσης των κατάλληλων επενδυτών, θα αποτελέσουν τον κεντρικό πυρήνα ανάπτυξης των πολύτιμων εμπειρικών της συμπερασμάτων.

Avi Reichental, Founder, Chairman & CEO, Xponential Works™

«Η στοιχειοθέτηση ενός επιχειρηματικού μοντέλου ς είναι ένα κρίσιμο στάδιο για τη βιωσιμότητα και την επεκτασιμότητα της κάθε επιχείρησης, περισσότερο ακόμα και από την τεχνολογική ». Ο Avi Reichental είναι μια εξαιρετικά πολυσχιδής προσωπικότητα: επιχειρηματίας, εφευρέτης, ιδρυτής εταιριών, Διευθύνων Σύμβουλος και επενδυτής. Η πιο πρόσφατη εμπειρία του ως Διευθύνων Σύμβουλος της 3D Systems, μιας παγκόσμιας εταιρίας που ασχολείται με το 3D Printing, αποδεικνύει πως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία που διαπίστωσε στην έως τώρα πορεία του είναι η θεμελιώδης σημασία ενός δυνατού επιχειρηματικού μοντέλου και η αναγκαιότητα του να καινοτομεί κανείς τόσο στο τεχνολογικό όσο και στο επιχειρηματικό κομμάτι. Κατά τη διάρκεια του StartSmart Greece  θα αναλύσει το είδος των επιχειρηματικών μοντέλων που κερδίζουν έδαφος και επικρατούν, τους τρόπους τιμολόγησης και την παραγωγή εσόδων που θα οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων της κάθε εταιρίας, τις στρατηγικές της αγοράς αλλά και τρόπους τοποθέτησης των εκάστοτε προϊόντων προκειμένου να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Sonny Vu, President & CTO of Connected Devices, Fossil Group, Inc.

«Η ευκαιρία δεν είναι κάτι που μπορεί να σου συμβεί. Είναι κάτι που μπορείς να δημιουργήσεις!». Ο Sonny Vu είναι ζωντανό παράδειγμα της παραπάνω φιλοσοφίας, αφού έχει ιδρύσει 4 εταιρείες σε διαφορετικούς τομείς βιομηχανίας. Ως Πρόεδρος και Επικεφαλής Τεχνικός Σύμβουλος του τομέα Connected Devices του Fossil Group, η τελευταία εταιρεία του Sonny συνδέει τη μόδα με το σχέδιο προκειμένου να παράγει χρήσιμη και καλαίσθητη τεχνολογία.  Ως συνιδρυτής της Elemental Machines (Επιστήμες Ζωής και Μηχανική Μάθηση), της Misfit (wearables; Εξαγοράστηκε από την Fossil Group για 260 εκατ. δολάρια), της AgaMatrix (παρακολούθηση του δείκτη γλυκόζης στο αίμα, Digital Health) και FireSpout (Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας, Μηχανική Μάθηση, εξαγοράστηκε από την AskJeeves), o Sonny έχει γνωρίσει την αλλά και διάφορες αποτυχίες. Η επιχειρηματική του πορεία πέρασε μέσα από πολλά διαφορετικά στάδια και θα προσφέρει γόνιμο έδαφος δημιουργικών συζητήσεων ενώ θα αποκαλύψει 3 απλές αλλά καθοριστικές ιδέες που κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να κατανοήσει, προκειμένου να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα επιθυμεί ο κόσμος.

Eran Wagner, General Partner, Gemini Israel Ventures

Ως επενδυτής στους τομείς Internet of Things, επιχειρηματικού λογισμικού, τηλεπικοινωνιών και ς τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Silicon Valley, ο Eran Wagner είναι σημαντικός γνώστης των επενδύσεων στο τεχνολογικό οικοσύστημα. Ως επιχειρηματίας γνωρίζει πολλά για το πώς μπορεί κανείς να παρουσιάσει την εταιρεία του σε επενδυτές και να καταφέρει μια επιτυχημένη έξοδο. Με πάνω από 2 δεκαετίες επιχειρηματικής εμπειρίας και εκτελεστικής τεχνογνωσίας και έχοντας αναπτύξει υψηλής τεχνολογίας από τα πρώτα στάδια δημιουργίας της εκάστοτε ομάδας, ο Eran  θα μας πληροφορήσει για τους ενδεικτικότερους τρόπους συγκέντρωσης χρημάτων, ορισμού του προϊόντος, ανοίγματος στις αγορές καθώς και της εκτέλεσης επιτυχημένων στρατηγικών εξόδου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Eran θα μοιραστεί τις εμπειρίες του ως επενδυτής της επιχειρηματικής κοινότητας του Ισραήλ, θα αναφερθεί στις νεότερες τάσεις που επικρατούν και ποιες επενδυτικές τάσεις θα πρέπει να προσέχετε: Για τι ενδιαφέρονται περισσότερο οι επενδυτές αυτή τη στιγμή; Ποιες είναι οι και οι διαφορετικές προοπτικές που θα πρέπει να λάβετε υπ' όψιν;

Την ανοικτή συζήτηση μεταξύ των ομιλητών θα συντονίσει η Marina Hatsopoulos,  Entrepreneur & Angel Investor

Το θα ολοκληρωθεί με την των 3 εταιριώνYodiwo, InSyBio Ltd. και Sentio Solutions-Feel που αναδείχθηκαν νικητές του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2016. Τέλος θα πραγματοποιηθεί μια διαδραστική ανοικτή συζήτηση  μεταξύ των επενδυτών Aristos Doxiadis, Partner, Openfund και Eran Wagner, General Partner, Gemini Israel Ventures ενώ παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι από το κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ένα σύντομο “elevator pitch” στους δύο επενδυτές και να λάβουν ζωντανά χρήσιμα σχόλια.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και των παράλληλων διαδραστικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων εδώ. Για εγγραφές ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο StartSmart Greece 2015.Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το mitefgreece.org

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση