Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Συνάντηση βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιου Λιούπη με την Υπ. Παιδείας
Συνάντηση βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιου Λιούπη με την Υπ. Παιδείας

Συνάντηση βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιου Λιούπη με την Υπ. Παιδείας

Στο επίκεντρο τ θέμτα παιδείας

Θέματα που αφορούν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και στο χώρο της εκπαίδευσης στη Μαγνησία, συζήτησε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων   Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο συνάντησής τους.

Ειδικότερα ο κ. Λιούπης προώθησε το αίτημα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για άμεση επαναπροκήρυξη, έως τα μέσα Ιουλίου, θέσης με αντικείμενο Καρδιο-Θωρακοχειρουργική.

Εξήγησε, πως η εν λόγω θέση είχε προκηρυχθεί από τα τέως Λάρισας και το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων, που μετά τη συνένωση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το Τμήμα αυτό έπαψε να υφίσταται. Η διαδικασία προέκυψε άγονη από το Εκλεκτορικό Σώμα που είχε συγκροτηθεί από το τέως ΤΕΙ.

Η θέση αυτή ζητήθηκε και προσωπικά από τον Πρύτανη να επανέλθει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να δοθεί στο Τμήμα Ιατρικής. Η Διοίκηση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιζητά την άμεση κάλυψή της, υπογραμμίζοντας πως αφορά στην καρδιοχειρουργική κάλυψη 1.5 εκατ. πληθυσμού, καθότι ο ιατρός που αποχωρεί, δεν αφήνει πίσω του αντικαταστάτη, που να μπορεί με επάρκεια να κάνει επεμβάσεις καρδιάς.

Ο βουλευτής έθεσε στην υπουργό και το ζήτημα της παρακράτησης από ιατρούς – μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ποσοστού 7 % υπέρ των ΕΛΚΕ από την αμοιβή τους από το κλινικό επίδομα Νοσοκομείου, τη συμμετοχή στην ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου, τα απογευματινά ιατρεία και τις εφημερίες. Επιπροσθέτως συζητήθηκε το ζήτημα της αναγκαιότητας ρύθμισης της Εκλογής Διευθυντών Κλινικών και Εργαστηρίων σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και σε Πανεπιστημιακές Κλινικές εγκατεστημένες σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

ια τα θέματα αυτά ενημερώθηκε εγγράφως λόγω αρμοδιότητας και ο υφυπουργός  Β. Διγαλάκης.

Η συζήτηση παρέμεινε στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τον κ. Λιούπη να μεταβιβάζει στην υπουργό την παράκληση κάλυψης μέρους των εξόδων της διεπιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «iGEM Thessaly 2020», η οποία συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM, που πραγματοποιείται στη Βοστώνη και πέρυσι αναδείχθηκε παγκόσμια νικήτρια παρουσιάζοντας ερευνητικό έργο , που αφορούσε στη δημιουργία τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης.

ια το χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Λιούπης προέβαλε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας ΕΠΑΛ στη και τη Σκιάθο, αλλά και τη λειτουργία του Τμήματος μας για την ειδικότητα Τεχνικού Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Ακόμη, ο βουλευτής προώθησε εκ νέου και το αίτημα του Δημάρχου Σκοπέλου για σύσταση και λειτουργία Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί.

Τέλος, ο βουλευτής μετέφερε το πάγιο αίτημα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος για εισαγωγή, καθ΄ υπέρβαση, στα Τμήματα Φυσικής των Πανεπιστημίων, των μαθητών που διακρίνονται με μετάλλιο στην Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και ς.

Η υπουργός συζήτησε εκτενώς όλα τα θέματα με τον βουλευτή Μαγνησίας και τον ενημέρωσε ότι, έχει ήδη υπογραφεί η απόφαση ίδρυσης ΕΠΑΛ ς και σύστασης Παραρτήματος του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βόλου στη Σκιάθο και προωθείται το θέμα του Παραρτήματος ΣΔΕ στη Σκόπελο και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την επίλυση όλων των θεμάτων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με την υπουργό Παιδείας, ο κ. Λιούπης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και την αρμόδια υφυπουργό κ. Ζακη, για το αίτημα του προϊσταμένου του 33ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου – Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου για δημιουργία Τάξης Υποδοχής ΖΕΠ και στελέχωση του σχολείου με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση