Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑμεΑ
Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑμεΑ

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑμεΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με την Εκτελεστική Γραμματεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη, έθεσαν το θέμα του τρόπου διορισμού εκπαιδευτικών με αναπηρία στους επικείμενους διορισμούς και υποστήριξαν την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που ισχύει για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου άκουσε τις τοποθετήσεις των μελών της ΕΣΑμεΑ και ακολούθησε διάλογος κατά τον οποίο ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι στο επικείμενο σχέδιο νόμου για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, το οποίο θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα υπάρχει πρόβλεψη για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και σε κάθε περίπτωση πριν τη νομοθέτηση θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του.

Επίσης ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ έθεσε το θέμα της ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της προτεινόμενης πράξης της συνομοσπονδίας «Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία», η οποία αφορά την ενδυνάμωση και επιμόρφωση στελεχών του αναπηρικού κινήματος. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να δει την πρόταση και να ενημερώσει άμεσα σχετικά με το υπηρεσιακό στάδιο που βρίσκεται η εν λόγω πρόταση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καρδίτσα και Λευκάδα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι… - https://t.co/7DjtMKl1or -

  • Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ με 453 κρούσματα - https://t.co/IknU5doEl5 -

  • 24ωρη γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας για αποφυγή σύγκρουσεων - https://t.co/U50QcgjZHF -

"Αλιεύοντας" την είδηση