Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Συνάντηση της ΕΛΜΕ με την Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας
Συνάντηση της ΕΛΜΕ  με την Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας

Συνάντηση της ΕΛΜΕ με την Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας αποτελούμενη από την πρόεδρο και τους δύο αιρετούς του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ, συναντήθηκαν με την περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Η ΕΛΜΕ έθεσε το ζήτημα των εναπομεινάντων κενών στη γενική, στην ειδική , στο μουσικό , ειδικά στη β’ περιοχή Μαγνησίας και την απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας να καλυφθούν άμεσα με .

Η πρόσληψη αναπληρωτών είναι απαραίτητη και για τις περιπτώσεις που αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται χωρίς τη θέληση τους στη Β’ περιοχή Μαγνησίας, ώστε να μην ακυρωθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της απόσπασης τους. Τέθηκε και πάλι η αναγκαιότητα διαχωρισμού της Μαγνησίας σε δύο περιοχές απόσπασης και κινήτρων για την υπηρεσία σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Τέλος τέθηκαν ορισμένα προβλήματα που αφορούν διαδικασίες κάλυψης κενών, τους τομείς των ΕΠΑΛ κ.λπ.

Η περιφερειακή διευθύντρια διαβεβαίωσε την ΕΛΜΕ ότι συμφωνεί και θα προωθήσει το αίτημα άμεσης πρόσληψης αναπληρωτών. Μας ενημέρωσε ότι το Υπουργείο ζήτησε ξεχωριστή με προτεραιότητες για απομακρυσμένες και δύσκολες περιοχές και εκεί μπορούν να ενταχθούν και θέματα της Μαγνησίας.

Επιβεβαίωσε τη της με το αίτημα διαχωρισμού της Μαγνησίας σε δύο περιοχές απόσπασης και με μέτρα ενίσχυσης της εκπαίδευσης στα .

Ως προς το ζήτημα των τμημάτων των Αγγλικών, θα παραμείνουν ως έχουν, σύμφωνα με την εγκύκλιο και την πρόσφατη διευκρίνιση, δηλαδή η Β’ και η Γ’ τάξη θα διαχωρίζουν τα επίπεδα όπως παλιά και θα αλλάξει η δυνατότητα διαχωρισμού μόνο για την Α’ τάξη.
Ως προς τους τομείς των ΕΠΑΛ στη β’, επιβεβαιώθηκε ότι θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, συμπεριλαμβανομένου του τομέα Γεωπονίας στην και όλους τους τομείς στο .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση