Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ζητήματα σχολικής κοινότητας μεταξύ Ενώσεως Γονέων- προϊσταμένου Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Ζητήματα σχολικής κοινότητας μεταξύ Ενώσεως Γονέων- προϊσταμένου Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Ζητήματα σχολικής κοινότητας μεταξύ Ενώσεως Γονέων- προϊσταμένου Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τη συμβολή των γονέων στις περιπτώσεις που χρειάζεται, τη σίτιση παιδιών που έχουν ανάγκη και μια σειρά από άλλα θέματα, τέθηκαν σε διάλογο κατά τη διάρκεια συνάντησης, μεταξύ του προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη και μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου.

Υπόψη του προϊσταμένου, τέθηκαν οι ενέργειες που έκανε το Δ.Σ. της Ένωσης στη διάρκεια του καλοκαιριού και των προηγούμενων εβδομάδων, τα που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς και την πίεση που ασκεί και προς το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν στα σχολεία της περιοχής.

Στη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας που έχει καλλιεργηθεί, μέσα και από τις παράλληλες δράσεις της προηγούμενης εκπαιδευτικής χρονιάς, ενώ τέθηκαν οι βάσεις αλλά και κοινές προτάσεις, για τη χρονιά που πρόσφατα ξεκίνησε.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκαν ερωτήματα των γονέων, για την πορεία κάλυψης των όποιων κενών υπάρχουν σε σχολεία, τα ζητήματα που αφορούν στις μετακινήσεις των μαθητών, η σίτιση παιδιών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, το θέμα των ξενόγλωσσων βιβλίων σε τάξεις των Λυκείων, η έλλειψη βιβλίων σε τομείς των ΕΠΑΛ, τα προβλήματα στέγασης που παρουσιάζονται σε ορισμένα σχολικά συγκροτήματα κ.α.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζήτησε την συνεργασία και στήριξη των γονέων, σε θέματα τα οποία αφορούν στην εκπαίδευση, με στόχο την αντιμετώπιση και των όποιων προβλημάτων προκύπτουν.

Εξήγησε ότι τα κενά φέτος είναι ελάχιστα, ενώ σε ότι αφορά στη σίτιση των παιδιών, υπήρξε ήδη συζήτηση με τη και σύντομα θα υπάρξει απ΄ τους διευθυντές εικόνα για τον αριθμό των ατόμων που θα υποστηρίζονται, ενώ υπάρχει όπως και πέρυσι, η προοπτική διανομής προγεύματος από το δήμο Βόλου.

Για τις μεταφορές, όπως τονίστηκε, το πρόβλημα που υπήρχε στη παιδιών από την Άλλη Μεριά, προς το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, λύθηκε με τη συνεργασία και του Αστικού ΚΤΕΛ.

Ο κ. Σαβελίδης, έκανε γνωστό, ότι στις ιδέες –προτάσεις της Δευτεροβάθμιας που θα εξεταστεί, είναι η εφαρμογή «ασφαλών διαδρομών» από και προς τα σχολεία, ώστε με τη σηματοδότηση που θα υπάρξει και τα μέτρα που θα ληφθούν, θα προτείνονται συγκεκριμένοι δρόμοι, από τους οποίους θα διέρχονται με περισσότερη ασφάλεια τα παιδιά, πηγαίνοντας απ΄το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα. Σε αυτό, συμπαραστάτες υλοποίησης, θα είναι όπως τόνισε, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι γονείς.

Τέλος, έγινε γνωστός ο προγραμματισμός ορισμένων εκ των επόμενων δράσεων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, όπως η διοργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων, φιλανθρωπικών ενεργειών κ.α., ενώ βασικός στόχος παραμένει, με τη συνδρομή τοπικών φορέων, ο προγραμματισμός και υλοποίηση του «3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» τον ερχόμενο Απρίλιο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Ηλίας Κουτσερής, ο Θέμης Κορομηλής, η ταμίας Λιάνα Πασχούδη και η έφορος Πέπη Οικονόμου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση