Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ζέττα Μακρή:Το σχολικό περιβάλλον, αφετηρία υγιών συνηθειών και συμπεριφορών
Ζέττα Μακρή:Το σχολικό περιβάλλον, αφετηρία υγιών συνηθειών και συμπεριφορών

Ζέττα Μακρή:Το σχολικό περιβάλλον, αφετηρία υγιών συνηθειών και συμπεριφορών

ια την ψυχοκοινωνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών 

Η υφυπουργός  Ζέττα Μ. Μακρή ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα του Επιστημονικού Τμήματος Παιδιατρικής ς του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Διαδικτυακής Ημερίδας για την Εργονομία και το Παιδί, με θέμα: «Αλλάζω στάση, αλλάζω ζωή», την 24 Ιανουαρίου.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση, το παιδί, ο έφηβος και η εργονομία στο σχολικό περιβάλλον βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του Τμήματος ς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων τόνισε: «Οι ορθοπαιδικές παθήσεις σε παιδιά και εφήβους έχουν πολλαπλασιαστική τάση. Η ανεξέλεγκτη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών σε όλα τα περιβάλλοντα, όπου ζουν και δραστηριοποιούνται τα παιδιά και οι έφηβοι, λειτουργεί επιβαρυντικά και καταστροφικά στην μυοσκελετική τους.

Στον αντίποδα η άθληση, η σωματική , η σωστή στάση σώματος, η αποφυγή της καθιστικής ζωής, η λογική χρήση των ψηφιακών μέσων συμβάλλουν στην σωστή και ομαλή μυοσκελετική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων.

Το σχολικό περιβάλλον μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη σωστή και έγκυρη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα εργονομίας των παιδιών και των οικογενειών τους, στην και καθιέρωση καλών πρακτικών ς και προαγωγής της ς, στην υιοθέτηση νέου τρόπου ζωής.

Ας γίνουμε προπονητές των παιδιών μας σε αυτήν τη μεγάλη αλλαγή! Αλλάζουμε στάση, αλλάζουμε ζωή».

Η κα Μακρή αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο της ημερίδας και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες διακεκριμένους καθηγητές, ειδικούς επιστήμονες, εξαίρετους ομιλητές, επαγγελματίες υγείας, φοιτητές, αφοσιωμένους γονείς, που πλαισιώνουν και στηρίζουν με την παρουσία, το ενδιαφέρον, την και το κύρος τους ανάλογες προσπάθειες.

"Αλιεύοντας" την είδηση