Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ζέττα Μακρή: «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους: ένα ταξίδι στη σχολική ζωή μέσα από τα μάτια των παιδιών»
Ζέττα Μακρή: «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους: ένα ταξίδι στη σχολική ζωή μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Ζέττα Μακρή: «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους: ένα ταξίδι στη σχολική ζωή μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Σε ένα ταξίδι στο «χώρο και στο χρόνο» της σχολικής ζωής, συμμετείχε η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττα Μ. Μακρή, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, με την συμμετοχή της στην τελετή απονομής των βραβείων του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Τα σχολεία αναζητούν την τους», μια διοργάνωση του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού, και του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η κα Μακρή, φανερά ενθουσιασμένη, χαιρέτισε εγκάρδια τα , τους εκπαιδευτικούς, τους , τους διοργανωτές αυτής της δράσης, που η αγάπη όλων έχει κάνει θεσμό, μια και πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά.

Σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Κύπρο και την Ομογένεια, αποκτούν φωνή μέσα από τα έργα των παιδιών και αφηγούνται τις ιστορίες από την εκπαιδευτική του τόπου τους, των ανθρώπων, της κοινωνίας.

Οι και οι μαθητές, μέσα από ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοϊστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις εκφράζονται με ευαισθησία, καθαρότητα και χιούμορ, πολλές φορές, και φωτίζουν τις μνήμες της εκπαιδευτικής δραστηριότητας ενός σχολείου, ενός τόπου.

Η κα Μακρή εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στις και τους μαθητές, από δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, που συμμετείχαν με τις δημιουργίες τους στον διαγωνισμό.

Στους εκπαιδευτικούς, που παρότρυναν τα και δημιούργησαν τον χρόνο για αυτές τις συμμετοχές. Στους , τους συγγενείς, τους φίλους, σε γνωστούς και αγνώστους, που άνοιξαν την καρδιά και τη θύμησή τους και κάθισαν στα ίδια με τους μαθητές, αναπολώντας και καταγράφοντας τη .

Στην τιμητική επιτροπή του διαγωνισμού, όπου μετέχουν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, , στελέχη της εκπαίδευσης, και στηρίζουν τέτοιες εξαιρετικές εκπαιδευτικές δράσεις.
Και στο σημείο αυτό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, που αφηγήθηκε και αυτό τη δική του .

Με αμείωτο ενθουσιασμό έδωσε το σύνθημα: «Ο λόγος στις δημιουργίες των παιδιών! Ας απολαύσουμε, όλοι μαζί, τα έργα σας και ας ανανεώσουμε τη συνάντησή μας για το 2022 στην 8η περιπέτεια εξερεύνησης της ιστορίας της σχολικής ζωής!
Στα δικά μου μάτια κρατάτε όλοι στα χέρια σας ένα βραβείο!».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση