Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ζ. Μακρή σε Θ. Γιάνναρη για σχολεία Μαγνησίας, Σάμου και Πρέβεζας
Ζ. Μακρή σε Θ. Γιάνναρη για σχολεία Μαγνησίας, Σάμου και Πρέβεζας

Ζ. Μακρή σε Θ. Γιάνναρη για σχολεία Μαγνησίας, Σάμου και Πρέβεζας

H υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Ζέττα Μ. Μακρή είχε συνάντηση ενημέρωσης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» (ΚΤΥΠ Α.Ε.)  Θ. Γιάνναρη, σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, για τις κτιριακές των σχολικών μονάδων της Σάμου και της Πάργας και, με την ευκαιρία, αυτή, έλαβε ενημέρωση και για τα ζητήματα, που αφορούν στον Νομό Μαγνησίας.

Ειδικότερα, για το ζήτημα της ανακατασκευής του ενός, εκ των «διδύμων» σχολείων, ΓΕΛ Αλμυρού, που, λόγω παλαιότητας, έχει πολλά προβλήματα ασφάλειας, ο κ. Γιάνναρης ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι, οι τεχνικές της ΚΤΥΠ Α.Ε. έχουν ξεκινήσει την κοστολόγηση του υ προκειμένου να ολοκληρωθούν τα τεύχη δημοπράτησης, και να αναζητηθούν άμεσα οι πηγές χρηματοδότησής του, ύψους 2,5 εκ. €, για να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Για το ζήτημα της προσθήκης στην σχολική μονάδα Γυμνασίου και Λυκείου της Σκιάθου, όπως και για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, σε οικόπεδο του Δήμου, οι αρμόδιες της ΚΤΥΠ Α.Ε. θεωρούν ότι η ωριμότητα των έργων αυτών
είναι ικανοποιητική και, συνεπώς, η εκπόνηση των μελετών τους μπορεί να ξεκινήσει, αμέσως, από την εταιρία.

Για την περίπτωση, όμως, της ανέγερσης του νέου σχολικού κτιρίου (Γυμνασίου -Λυκείου), απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υπόδειξη από τον Δήμο συγκεκριμένου και κατάλληλου οικοπέδου.

Για την αποκατάσταση της στέγης του , ο κ. Γιάνναρης είπε ότι η ολοκληρώθηκε, με την αποστολή ενός κλιμακίου μηχανικών, στις 28 Δεκεμβρίου 2020, στην Ζαγορά, το οποίο και άντλησε τις επιπλέον πληροφορίες, με τις οποίες θα εμπλουτισθεί, θα αναθεωρηθεί και βελτιωθεί η υπάρχουσα μελέτη, η οποία και άρχισε να εκπονείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΚΤΥΠ Α.Ε.

Σχετικά με τις 48 σχολικές αίθουσες στην Σάμο, οι οποίες επλήγησαν από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, ο κ. Γιάνναρης ενημέρωσε την υφυπουργό Παιδείας ότι, σήμερα, συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ Α.Ε. προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάστασή τους, με πόρους από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μόλις υπογραφεί με τον ανάδοχο, η οποία και εκτιμάται σε ένα μήνα από σήμερα. Όσο για το Γυμνάσιο – Λύκειο Καναλακίου Πρεβέζης, το οποίο είχε, επίσης, υποστεί ζημίες από σεισμό, έχει υπογραφεί η της απευθείας ανάθεσης και ο ανάδοχος θα ξεκινήσει εργασίες από αύριο.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον κ. Γιάνναρη για την , την ενημέρωση αλλά, κυρίως, για την ταχύτητα, με την οποία θέματα, άμεσης προτεραιότητας προγραμματίζονται και ολοκληρώνονται από τις υπηρεσίες του, τονίζοντας ότι η εξαιρετική , που είχαν όλο αυτό το διάστημα, από τώρα και στο εξής, θα είναι περισσότερο τακτική δεδομένου του νέου της ρόλου ως υφυπουργού Παιδείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση