Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Yψηλό το επίπεδο υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων στη Μαγνησία
Yψηλό το επίπεδο υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων στη Μαγνησία

Yψηλό το επίπεδο υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων στη Μαγνησία

Yψηλό είναι το επίπεδο των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων στη Μαγνησία που μετά την επιλογή τους, θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Αυγούστου 2017.

Ο διευθυντής της Β'/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης διαβεβαίωσε σήμερα γονείς και ές πως τα προσόντα των υποψηφίων διευθυντών είναι υψηλά, αφού κάποιοι διαθέτουν ακαδημαϊκά, άλλοι διοικητικά και άλλοι με τρείς 10ετίες διδακτική και παιδαγωγική εμπειρία κι αυτό έχει ως όλα τα σχολεία να λειτουργούν υποδειγματικά προς όφελος των ών.

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί οι 113 είναι ένα δείγμα της ποιότητας των εκπαιδευτικών. Επίσης δείχνουν τόλμη στις παρούσες συνθήκες να διευθύνουν σχολικές μονάδες, με πολλές αρμοδιότητες, λίγα νομικά και χαμηλό οικονομικό προϋπολογισμό. Κάτω από αντίξοες συνθήκες οι διευθυντές στηρίζουν τα σχολεία και τους μαθητές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Ο ίδιος είπε πως από τις 2 Ιουνίου είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής διευθυντών για τα 74 σχολεία της Μαγνησίας (32 Γυμνάσια, 4 Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις, 21 Γενικά Λύκεια, 10 Επαγγελματικά Λύκεια, 3 Σχολεία Ειδικής Αγωγής, 1 Μουσικό Σχολείο, 3 Εργαστηριακά Κέντρα).

Αιτήσεις κατέθεσαν 119 ενδιαφερόμενοι εκ των οποίων οι 113 κρίθηκε ότι τηρούσαν τοις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Από τους 113 υποψηφίους Διευθυντές διαθέτουν: 13 Διδακτορικό, 63 Μεταπτυχιακό, 16 δεύτερο Πανεπιστημιακό πτυχίο, 61 μια ξένη γλώσσα τουλάχιστον, 105 επιμόρφωση στην Πληροφορική, 84 διδακτική εμπειρία άνω των 10 ετών, 95 διοικητική εμπειρία στην , και 50 διοικητική εμπειρία (κορυφή των μορίων αξιολόγησης).

Η διαδικασία θα εξελιχθεί με βάση το παρακάτω χρονοδιάγραμμα: Στις 20 Ιουνίου θα γίνει ειδική των «συνυπηρετούντων» μονίμων εκπαιδευτικών κάθε σχολείου (Συλλόγου Διδασκόντων) και η διεξαγωγή της διαδικασίας έκφρασης γνώμης και η σχετικού πρακτικού. Θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις των υποψηφίων ενώπιον των συμβουλίων επιλογής το διάστημα από 22/6/17 έως 18/7/17.
Σημειώνεται ότι η δίνει 8 μόρια και τα προσόντα 22 μόρια.

Στις 19/7/17 θα γίνει η κατάρτιση και ανάρτηση του τελικού ενιαίου αξιολογικού πίνακα της τελικής βαθμολογίας των υποψηφίων.

Στις 28 /7/17 θα δημοσιευτεί η τοποθέτησης των διευθυντών από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και από 1η Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθεί η ανάληψη υπηρεσίας των διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση