Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Yψηλό το επίπεδο υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων στη Μαγνησία
Yψηλό το επίπεδο υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων στη Μαγνησία

Yψηλό το επίπεδο υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων στη Μαγνησία

Yψηλό είναι το επίπεδο των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων στη Μαγνησία που μετά την επιλογή τους, θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Αυγούστου 2017.

Ο διευθυντής της Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης διαβεβαίωσε σήμερα γονείς και μαθητές πως τα προσόντα των υποψηφίων διευθυντών είναι υψηλά, αφού κάποιοι διαθέτουν ακαδημαϊκά, άλλοι διοικητικά και άλλοι με τρείς 10ετίες διδακτική και παιδαγωγική εμπειρία κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα τα σχολεία να λειτουργούν υποδειγματικά προς όφελος των μαθητών.

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί οι 113 υποψήφιοι είναι ένα δείγμα της ποιότητας των εκπαιδευτικών. Επίσης δείχνουν τόλμη στις παρούσες συνθήκες να διευθύνουν σχολικές μονάδες, με πολλές αρμοδιότητες, λίγα νομικά εργαλεία και χαμηλό οικονομικό προϋπολογισμό. Κάτω από αντίξοες συνθήκες οι διευθυντές στηρίζουν τα σχολεία και τους μαθητές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Ο ίδιος είπε πως από τις 2 Ιουνίου είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής διευθυντών για τα 74 σχολεία της Μαγνησίας (32 Γυμνάσια, 4 Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις, 21 Γενικά Λύκεια, 10 Επαγγελματικά Λύκεια, 3 Σχολεία Ειδικής Αγωγής, 1 Μουσικό Σχολείο, 3 Εργαστηριακά Κέντρα).

Αιτήσεις κατέθεσαν 119 ενδιαφερόμενοι εκ των οποίων οι 113 κρίθηκε ότι τηρούσαν τοις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Από τους 113 υποψηφίους Διευθυντές διαθέτουν: 13 Διδακτορικό, 63 Μεταπτυχιακό, 16 δεύτερο Πανεπιστημιακό πτυχίο, 61 μια ξένη γλώσσα τουλάχιστον, 105 επιμόρφωση στην Πληροφορική, 84 διδακτική εμπειρία άνω των 10 ετών, 95 διοικητική εμπειρία στην εκπαίδευση, και 50 διοικητική εμπειρία (κορυφή των μορίων αξιολόγησης).

Η διαδικασία θα εξελιχθεί με βάση το παρακάτω χρονοδιάγραμμα: Στις 20 Ιουνίου θα γίνει ειδική συνεδρίαση των «συνυπηρετούντων» μονίμων εκπαιδευτικών κάθε σχολείου (Συλλόγου Διδασκόντων) και η διεξαγωγή της διαδικασίας έκφρασης γνώμης και η σύνταξη σχετικού πρακτικού. Θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις των υποψηφίων ενώπιον των συμβουλίων επιλογής το διάστημα από 22/6/17 έως 18/7/17.
Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δίνει 8 μόρια και τα προσόντα 22 μόρια.

Στις 19/7/17 θα γίνει η κατάρτιση και ανάρτηση του τελικού ενιαίου αξιολογικού πίνακα της τελικής βαθμολογίας των υποψηφίων.

Στις 28 /7/17 θα δημοσιευτεί η απόφαση τοποθέτησης των διευθυντών από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και από 1η Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθεί η ανάληψη υπηρεσίας των διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

"Αλιεύοντας" την είδηση