Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Υπόμνημα με μαθητικά προβλήματα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Υπόμνημα με μαθητικά προβλήματα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Υπόμνημα με μαθητικά προβλήματα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Υπόμνημα προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, αναφορικά με αιτήματα που αφορούν στις μεταφορές των μαθητών, αλλά και τις υποδομές της περιοχής και όχι μόνο, παρέδωσε το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου.

Όπως σημειώνει η Ένωση Γονέων, δόθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τα προτα- αιτήματα, τα κυριότερα αφορούν:

α. Την τροποποίηση της ΚΥΑ με απαλοιφή των χιλιομετρικών περιορισμών δικαιουμένων δωρεάν μετακίνησης μαθητών και για τα ΕΠΑΛ – Ε .

β. Την απαλοιφή του όρου των 90 λεπτών αναμονής για όλα τα σχολεία.

γ. Την επέκταση ισχύος του δελτίου μειωμένου εισιτηρίου για όλη τη σχολική χρονιά χωρίς αποκλεισμό Σ/Κ και αργιών.

δ. Την εξεύρεση λύσης για την επισκευή σχολικών κτηρίων και επέκταση εγκαταστάσεων με μεγάλης κλίμακας έργα, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των μαθητικών κοινοτήτων.

Ειδικά για τα σχολικά κτήρια και συγκροτήματα, τονίστηκε ότι παρουσιάζουν σοβαρές λόγω χρόνου και καιρικών συνθηκών (βροχές, χιόνια), ανεπάρκεια διδακτικών χώρων (πολύ μικρές αίθουσες, μη επαρκείς αριθμητικά κ.λπ.), καθώς και χώρων ς (τουαλέτες παλιές, με , ανεπαρκείς για τον αριθμό των παιδιών κ.λπ.)

Σε κάποιες περιπτώσεις, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακόμα και τραυματισμών κατά περιόδους, από πτώση σοβάδων και τμημάτων από εξώστες και οροφές, αλλά και τη μετακίνηση μαθητών από σε , διανύοντας αποστάσεις εκτός σχολικών συγκροτημάτων (όπως στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου).

Όπως τονίζεται απ΄τους εκπροσώπους της Ένωσης, απώτερος σκοπός, είναι η δημιουργία καλύτερων συνθηκών ς των παιδιών και ανακούφιση των οικογενειών που πλήττονται ποικιλοτρόπως.

Οποιαδήποτε κίνηση προς επίλυση των παραπάνω αναφερομένων προβλημάτων θα είναι μόνο προς θετική κατεύθυνση.

Ετήσια Γενική Συνέλευση

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Βόλου, προσκαλεί τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Βόλου σε Ετήσια Γενική Συνέλευση.

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Βόλου, (Συγκρότημα Μουρτζούκου, είσοδος από οδό Επτά Πλατανίων).

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, θα γίνει σύντομος απολογισμός των μέχρι τώρα δράσεων και πρωτοβουλιών του Δ.Σ. της Ένωσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στο χώρο της Παιδείας, στην εύρυθμη λειτουργία των Συλλόγων, οικονομικά και φορολογικά θέματα, καθώς και προτάσεις για προγραμματισμό προσεχών δράσεων και συνεργασιών.

Επίσης, από στέλεχος της «Πρότασης Ζωής», αλλά και στελέχη του « Πιλότος», θα γίνει ενημέρωση για σοβαρές πρωτοβουλίες συνεργασίας με την Ένωση και τους συλλόγους- μέλη της.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη για τη συνεργασία και το επιτυχή συντονισμό στις ανάγκες και τα επιμέρους προτα των Συλλόγων και των σχολείων αρμοδιότητάς μας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση