Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ξεκίνησε ο α’ κύκλος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Γυμνασίων της Μαγνησίας
Ξεκίνησε ο α’ κύκλος επιμόρφωσης  εκπαιδευτικών Γυμνασίων της Μαγνησίας

Ξεκίνησε ο α’ κύκλος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Γυμνασίων της Μαγνησίας

Στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών στο

Από τη και το Τμήμα των Σχολικών Δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου ο πρώτος κύκλος της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των του Ν. Μαγνησίας στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών στο με τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ολοκληρώνοντας έτσι το πρώτο μέρος της ενημερωτικής αυτής προσπάθειας.

Στη διαδικασία παροχής Πρώτων Βοηθειών εκπαιδεύτηκαν με μεγάλη προθυμία και ανταπόκριση 30 καθηγητές Γυμνασίων, οι οποίοι έθεσαν, κατά τη διάρκεια του τρίωρου αυτού σεμιναρίου, σημαντικά ερωτήματα και απορίες που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της θητείας τους στα σχολεία.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σοφία Κανταράκη στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν επαρκώς οι συνάδελφοι μέσω θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης, έτσι ώστε να προφυλαχτούν οι μαθητές από ό,τι έκτακτο μπορεί να συμβεί στο σχολικό περιβάλλον, μέσω σωστής διαχείρισης, η οποία δεν νοείται μόνο με τη μορφή μιας συμβουλευτικής διαδικασίας, αλλά και υπό τη μορφή μιας σειράς άμεσων και έμμεσων παρεμβάσεων.

Οι πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε ένα ευρύ φάσμα περιστατικών μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Ακολουθεί στη συνέχεια η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από το πυροσβεστικό σώμα σε θέματα πυρασφάλειας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας για το έτος 2021 #αμπελοκαλλιέργεια - https://t.co/MItHy3qxQP -

  • Η εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε τον Άγιο Δημήτριο #ΆγιοςΔημήτριος - https://t.co/xfsmgRqt1H -

  • Βλάβη στο νέο #ρολόι του σιλό Βόλου #ρολόι - https://t.co/Y94faEAKiV -

"Αλιεύοντας" την είδηση