Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των  Πανελλαδικών εξετάσεων

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων και στη Μαγνησία όλα είναι έτοιμα, ώστε οι 1.876 καταγεγραμμένοι υποψήφιοι να εξεταστούν να εισέλθουν στην γ'/θμια εκπαίδευση.Οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ ξεκινούν την Τρίτη 6 Ιουνίου και την επόμενη μέρα (Τετάρτη 7 Ιουνίου) οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΓΕΛ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και τα μέλη της ς Επιτροπής της Διεύθυνσης Β' Εκπαίδευσης , Σωκράτη Σαβελίδη (διευθυντή Δευτεροβάθμιας), Αρετή Τζανετοπούλου (διευθύντρια Μουσικού Σχολείου) και Παρασκευή Λοντρίδου (διευθύντρια 1ου ΓΕΛ), οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια ανέρχονται σε 1.467 (1.170 φετινοί και 297 απόφοιτοι) και από τα Επαγγελματικά Λύκεια σε 409 (348 φετινοί και 61 απόφοιτοι).

Ο κ. Σαβελίδης είποε πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την διεξαγωγή των εξετάσεων. Θα λειτουργήσουν 22 (20 για τα ΓΕΛ και δύο για τα ΕΠΑΛ), τα οποία έχουν ήδη στελεχωθεί από τους εκπαιδευτικούς, είτε ως μέλη Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων, είτε ως επιτηρητές.

«Οι υποψήφιοι, μετά από κοπιαστική προετοιμασία 12 και πλέον ετών, θα επιχειρήσουν να διαβούν το κατώφλι μιας νέας εκπαιδευτικής διαδρομής, ενός νέου κόσμου γνώσης και πνεύματος. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις σηματοδοτούν μια αφετηρία κατάκτησης στόχων ζωής για ένα πλήθος νέων παιδιών της ς μας. Αυτά τα παιδιά έχουν ήδη καταβάλει ιδιαίτερα έντονη προσπάθεια και έχουν μοχθήσει για να προετοιμαστούν ώστε να επιχειρήσουν την πραγμάτωση των προσδοκιών και των ονείρων τους», τόνισε ο κ. Σαβελίδης, προσθέτοντας πως αυτά τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δρόμος της επιτυχίας στη ζωή ταυτίζεται με το δρόμο της αρετής, της προσπάθειας, της υπομονής και της επιμονής.

Όπως είπε «ο δρόμος αυτός δεν περνά απαραίτητα μέσα από τις Πανελλαδικές, αλλά εφόσον χτηκε έτσι από αυτούς, τους συνιστούμε να οπλιστούν με ηρεμία και νηφαλιότητα, να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και να είναι ψύχραιμοι ώστε να τον διαβούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Η Αρετή Τζανετοπούλου χαρακτήρισε καίρια την διαδικασία των εξετάσεων, όχι μόνο για τους , αλλά και για τους εκπαιδευτικούς. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι οι μαθητές πρέπει να έχουν υπόψη τους πως, οι εξετάσεις αυτές ναι μεν, θα τους οδηγήσουν στο επόμενο βήμα, την ζωή ωστόσο, θα την κατακτήσουν μόνοι τους.

Η Παρασκευή Λοντρίδου τέλος, αφού δήλωσε πως σε όλη αυτή την σκληρή – όπως την χαρακτήρισε – διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών τους, στηρίζοντάς τους ψυχολογικά, συνέστησε και στους να προσπαθήσουν να διαχειριστούν το άγχος τους και να μην το μεταδίδουν στα παιδιά.

Τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής ζήτησαν από τους τελειόφοιτους Λυκείων να είναι στην προσέλευσή τους (στις 8 το πρωί), επέστησαν την προσοχή τους στο θέμα των κινητών τηλεφώνων, λέγοντας πως απαγορεύεται ρητά να τα έχουν μαζί τους – έστω και απενεργοποιημένα – καθώς αυτό μπορεί να επιφέρει ακόμη και μηδενισμό του γραπτού.

Τέλος αν κάποιο παιδί φέρει κινητό πρέπει να το παραδώσει σε κάποιο από τα μέλη της Λυκειακής ς Επιτροπής που έχει συσταθεί σε κάθε σχολείο.

"Αλιεύοντας" την είδηση