Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Βράβευση μαθητών από τον Δημήτρη Ηλιόπουλο
Βράβευση  μαθητών από τον Δημήτρη Ηλιόπουλο

Βράβευση μαθητών από τον Δημήτρη Ηλιόπουλο

Ένα σημαντικό επίτευγμα για το 30ό Δ. Σχ. Βόλου είναι η διάνοιξη δρόμων επαφής των μαθητών του με ανθρώπους που διακρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών, κοινωνικοοικονομικών, πολιτιστικών χώρων από την Ελλάδα και το .

Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Χαρ. , ο γνωστός πολυβραβευμένος βολιώτης ερευνητής και συνιδρυτής & CEO στην εταιρεία βιοτεχνολογίας  Kynan Pharma, LLC στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ , που στοχεύει στην ανακάλυψη φαρμάκων για ασθενείς με καρκίνο και αυτοάνοσα νοσήματα αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Το του Δ. Ηλιόπουλου είναι πλούσιο:  σε ηλικία μόλις 30 ετών, εξαιτίας του ερευνητικού του έργου και της ποιότητας των δημοσιεύσεών του, εκλέχθηκε επίκουρος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου και στο αντικαρκινικό κέντρο Dana-Farber στην Βοστώνη.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε από την Βοστώνη στο Λος Αντζελες, όπου εξελέγη αναπληρωτής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες (UCLA), και ίδρυσε και διηύθυνε το Κέντρο Συστηματικής Βιοϊατρικής (Center for Systems Biomedicine) .

Όλα αυτά δεν εμπόδισαν τον Δημήτρη Ηλιόπουλο να είναι κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Βόλο. Είναι ενεργό μέλος και αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων», διά του οποίου προσφέρει κάθε καλοκαίρι βραβείο στον πρώτο εισαχθέντα σε Ιατρική Σχολή από όλη τη .

Το ενδιαφέρον του όμως για τη γενέτειρα αλλά και για την προ της Παιδείας επεκτείνεται και σε δράσεις υιοθέτησης και στήριξης του 30ού δ. σχ. Βόλου.

Αυτή η ιδιαίτερη σχέση έδωσε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στο να προσεγγίσουν τον επιστήμονα, τον ερευνητή , το συμπατριώτη  αλλά και τον άνθρωπο . Ήρθαν σε επαφή μαζί του,  τον γνώρισαν και μπόρεσαν να γίνουν πιο «πλούσιοι», αφού η συναναστροφή με έναν τέτοιο άνθρωπο πέρα από μια καταπληκτική εμπειρία αποτελεί και μάθημα ζωής.

Το 30ό δ. σχ. υλοποίησε κατά το σχ. έτος 2017-18 σχέδιο εργασίας , όπου οι μαθητές θα κατέθεταν τις απόψεις τους γύρω από το ποιο είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί όλο τον κόσμο αλλά και τις προτάσεις αντιμετώπισής του αν ήταν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα.

Συμμετείχαν στη δράση περισσότεροι από 40 μαθητές εκφράζοντας με σαφήνεια και γλαφυρό λόγο απόψεις και προτάσεις γύρω από κρίσιμα ζητήματα, πόλεμος, δημόσια υγεία, άμιλλα καθαριότητα – ανακύκλωση .

Ανάμεσα στις τόσο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις διακρίθηκαν τα κείμενα των μαθητών Παναγιώτη Ευθυμίου δ' τάξη , Χρήστου Ιωακείμ ιαννουσά και Ελευθερίας Μαρίας Μπαντιδάκη στ' τάξη.

Οι μαθητές παρέλα τον έπαινο από τον διευθυντή τους Πασχάλη Δήμου και τα δώρα μαζί με τις ευχές και τα συγχαρητήρια του κ. Δημήτρη Ηλιόπουλου , ο οποίος τα προσέφερε στηρίζοντας τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών και μαθητών για μια άλλη εκπαίδευση, δίνοντας την υπόσχεση ότι στην επόμενη επίσκεψή του στο Βόλο θα επισκεφθεί τους φίλους του στο αγαπημένο του σχολείο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση